Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport Lengyelország új versenyautója, a Ford Fiesta Rally3 a Horvát Rallyn fog debütálni a WRC-ben, miután hétfőn megkapta az FIA-tól a homologizációt.

A négykerék-meghajtású, turbós, 1,5 literes erőforrással ellátott autó március elején Finnországban, az SM O.K. Auto-Rallin már bemutatkozott Ken Torn irányításával, azonban most zöld utat kapott az FIA-tól, így a rally világbajnokságon is láthatjuk majd a közeljövőben a kis méregzsákot.

Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezető igazgatója a következőket mondta: „Ez egy jelentős mérföldkő az M-Sport Lengyelország, valamint a rally számára. A Fiesta az első Rally3-as autó, amely megkapta a homologizációt. Kezdetektől támogatjuk ezt a kategóriát, mivel ezzel a kocsival remek lehetőséget biztosíthatunk olyan fiatal, tehetséges pilótának, akik egy fenntartható és költséghatékony négykerék-meghajtású autóval szeretnének bizonyítani. Kétségtelen, hogy hamarosan más gyártók is csatlakoznak majd ehhez a kategóriához, ezért izgalmas csatákat várok a gyorsasági szakaszokon.”

Az M-Sport Lengyelország igazgatója, Maciej Woda így nyilatkozott: „A Ford Fiesta Rally3 egy hatalmas kihívás volt számunkra, mivel ez egy teljesen új autó, ami egy új kategóriában fog szerepelni. Keményen dolgoztunk Krakkóban ezen a kocsin, és izgatottan vártuk a végeredményt. Nem tudom eléggé megköszönni a csapatnak mindazt, amit tettek ebben a nehéz helyzetben. Köszönöm azoknak a versenyzőknek is, akik segítettek a fejlesztésben és a tesztelésben. Matthew Wilson, Ken Torn, Kajetan Kajetanowicz, Nil Solans, Egon Kaur, valamint Tom Kristensson sokat segítettek nekünk ennek az autónak a megalkotásában.”

A Ford Fiesta Rally3 technikai adatai és költségei itt tekinthetőek meg.

Fotó: M-Sport

További híreink a rally világából