Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nyolc év után Görögország idén ismét bekerült a WRC kalendáriumába. Az Acropolis Rally (szeptember 9-12.) a chilei forduló helyére került be a naptárba.

Az Acropolis Rally múltja 1951-ig nyúlik vissza. 1973 és 2013 között harmincnyolc alkalommal rendeztek vb futamot Görögországban, és most bejelentették, hogy idén szeptemberben ismét bekerül az Istenek Rallyja a bajnokság programjába.
A szervezők egyelőre annyit árultak el, hogy a verseny Athénban a Parthenón templom elől rajtol majd el. A szakaszokról és a szervizparkról majd csak később fognak elárulni információkat.

„A WRC történetének egyik ikonikus versenye az Acropolis Rally.” –kezdte Jona Siebel, a WRC Promóter ügyvezető igazgatója. „Chile fantasztikus versenyt rendezett tavaly, de sajnos ezt az országot is súlyosan érintette a világjárvány, és a helyzet továbbra sem javult. Nagyon csalódottak vagyunk, hogy idén elveszítettük ezt a versenyt, de Chile továbbra is a WRC család tagja marad. Reméljük, hogy a jövőben ismét lesz majd lehetőségük versenyt rendezni.”

Az Acropolis Rally történelmének legsikeresebb pilótája Colin McRae, aki ötször tudott diadalmaskodni ezen a futamon. Walter Röhrl, Miki Biasion, Carlos Sainz, és Sébastien Loeb háromszor ünnepelhetett itt a dobogó legmagasabb fokán.

A 2021 WRC naptára:
Január 21-24. - Monte-Carlo Rally
Február 26-28. - Arctic Rally (Finnország)
Április 22-25. – Horvát Rally
Május 20-23. – Portugália Rally
Június 3-6. – Szardínia Rally
Június 24-27. - Safari Rally (Kenya)
Július 15-18. – Észt Rally
Július 29 - augusztus 1. – Finn Rally
Augusztus 13-15. - Ypres Rally (Belgium)
Szeptember 9-12. - Acropolis Rally (Görögország)
Október 14-17. – Spanyol Rally
November 11-14. – Japán Rally

További híreink a rally világából