Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Tom Kristensson pályafutása újabb mérföldkőhöz érkezett. A JWRC 2020-as bajnoka idén a WRC 2-ben fog szerepelni az M-Sport Ford Fiesta Rally2-esével.

Kristensson tavaly három győzelmet szerzett a JWRC-ben a Ford Fiesta Rally4 volánja mögött, és ezzel elhódította a bajnoki trófeát. A 29 esztendős svéd pilóta idén a WRC 2-ben bizonyíthat majd az M-Sport színeiben. Első versenye a Horvát Rally lesz, utána pedig Portugáliában, Észtországban, Finnországban, Belgiumban és Spanyolországban is beülhet majd a Rally2-es Fiestába.
Kristenssonnak 2021-ben már nem Joakim Sjöberg, hanem David Arhusiander diktálja majd az itinert.

„Nagyon örülök, és hálás vagyok az M-Sportnak ezért a lehetőségért.” –kezdte Kristensson. „Miután tavaly megszereztük a JWRC bajnoki címet, keményen dolgoztunk azon, hogy idén a WRC 2-ben szerepelhessünk. Hálás vagyok a támogatóimnak, és mindenkinek, aki segített abban, hogy megvalósulhasson ez az álmom. Mindig is arra törekedtem, hogy a rally világbajnokságon versenyezzek, és nagyon boldog vagyok, hogy most minden összeállt ehhez. Mivel még nem versenyeztem négykerék-meghajtású autóval, az lesz az elsődleges célom, hogy tapasztalatot szerezzek erről a kocsiról, és hogy megtaláljam azokat a beállításokat, amelyek passzolnak a vezetési stílusomhoz. Sokat kell majd tanulnom, de már nagyon várom az előttünk álló szezont.”    

Az M-Sport csapatfőnöke, Richard Millener a következőket mondta: „Boldog vagyok, hogy Tom csatlakozik a csapatunkhoz, és már alig várom, hogy láthassuk, miként fejlődik az év folyamán. Mindig figyelemmel kísérjük a JWRC mezőnyét, és Tom már az első szezonjában lenyűgözött minket – a debütáló futamán rögtön győzelmet aratott. Minden felületen megmutatta, milyen tempóra képes – havas, murvás, és aszfaltos versenyen is tudott nyerni - és már alig várjuk, hogy lássuk versenyezni a Ford Fiesta Rally2-vel. Az idei év számára a tanulásról és a fejlődésről fog szólni, de olyan futamgyőztes pilótákkal mérheti majd össze a tudását, mint Andreas Mikkelsen, Esapekka Lappi vagy Mads Østberg.”

Fotó: M-Sport

További híreink a rally világából