Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Mads Østberg a magyar rallybajnokság mellett a WRC 2 hét futamán is rajthoz áll a Tagai Racing Technology által felkészített Citroen C3 Rally2-vel.

Február végén bombaként robbant a hír, miszerint Mads Østberg 2021-ben a magyar rallybajnokságban indul a Tagai Racing Technology legújabb fejlesztésű C3 Rally2-esével, most pedig bejelentette, hogy a WRC 2-ben is elindul a Citroennel. A norvég pilóta és navigátora, Torstein Eriksen 2020-ban megnyerték a WRC 2 kategóriát a PH Sport Citroen C3 R5-ösével, idén pedig szeretnék megvédeni a bajnoki címüket a TRT autójával. Østberg egyelőre nem erősítette meg, hogy melyik futamok szerepelnek a programjában, de az április Horvát Rallyn nagy valószínűséggel láthatjuk majd versenyezni.

„Nagyon örülök, hogy folytathatom a munkát a Citroen Racinggel.” –kezdte Østberg. „Az évek során nagyon jól összecsiszolódtunk, és tavaly sikerült megnyernünk a WRC 2 bajnokságot. Részt vettem a C3 Rally2 fejlesztésében, és büszke vagyok arra, hogy a világbajnokságon is versenyezhetek majd ezzel az autóval. Az új csapattal nagy kihívás lesz a címvédés. Sokat dolgoztunk ezen a programon a Citroen Racinggel és a Tagai Racing Technologyval, és sokáig tartott, mire megszületett a döntés. Meggyőződésem, hogy megtaláltuk a legjobb megoldást a céljaink eléréséhez.”

Fotó: Citroen Racing

További híreink a rally világából