Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Red Bull ikonikus logója, a vörös bika 2017-ben és 2018-ban már látható volt az M-Sport Ford Fiesta WRC-in. Az osztrák energiaital-gyártó a rally világbajnokság egyik fiatal tehetségét, Adrien Fourmaux-t fogja támogatni ezentúl.

Fourmaux 2018-ban megnyerte a francia rallybajnokság junior kategóriáját, majd a következő évben már a rally világbajnokságon szerepelt. Első WRC futamán, a 2019-es Monte-Carlo Rallyn, a tizedik helyen ért célba egy Ford Fiesta R5-tel, a WRC 2 kategóriában pedig ezüstérmes lett. Tavaly a Monte-Carlo Rallyt, az Észt Rallyt, valamint a Török Rallyt is a második helyen zárta az M-Sport Ford WRT Ford Fiesta Rally2-esével, az év végén pedig megszerezte a WRC 2 kategória harmadik helyét. A 25 esztendős francia pilóta a 2021-es szezont is a Fiesta Rally2-vel kezdte el, azonban a Horvát Rallyn bemutatkozhat a Ford Fiesta WRC volánja mögött.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy idén versenyezhetek majd egy WRC-vel.” –kezdte Fourmaux. „Ez a szezon nagyon fontos számomra, hiszen már nem csak az M-Sport, hanem a Red Bull is segíti a pályafutásomat. A 2021-es év nagyon jól indul, mivel a Monte-Carlo Rallyn megszereztük a WRC 2 második helyét. Ezen a hétvégén az Arctic Rally Finlandon állunk rajthoz, ahol az lesz a célom, hogy egy újabb jó eredményt érjek el. Arra is törekszem, hogy felkészüljek a WRC-s debütálásomra, amire a Horvát Rallyn kerül majd sor – remélem, hogy ez lesz a hosszú WRC-s karrierem első lépése.”

210223 m sport fourmaux n2 

Fourmaux Rally 2-es Fiestáján a hétvégi Arctic Rally Finlandon már díszelegni fog a Red Bull logója.

„A Red Bull ugyanolyan potenciált lát Adrienben, mint mi.” –árulta el Malcolm Wilson, az M-Sport igazgatója. „Fantasztikus, hogy a Red Bull ismét csatlakozik az M-Sport-hoz, mivel sok jó eredményt értünk el közösen az elmúlt években, és remélem, hogy a jövőben is hasonló sikerekben lesz részünk. A célunk az lesz, hogy ismét a dobogó legmagasabb fokán ünnepelhessünk. Arra törekszünk, hogy 2022-re egy erős csapatot állítsunk össze, és a Red Bull jelenléte óriási pozitívumot jelent az egész csapat számára. Úgy gondolják, hogy nem csak a jövő sztárja versenyez nálunk, hanem hisznek abban is, hogy a tervezőink és a mérnökeink egy újabb győztes autót építenek majd.”

Fotó: M-Sport

További híreink a rally világából