Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

2022-ben új korszak kezdődik a WRC-ben, ugyanis a jelenlegi World Rally Car-ok helyét átveszik a hibrid Rally 1-es autók. A Toyota és az M-Sport már bejelentette, hogy az új érában is részt vesznek majd a bajnokságban, azonban a Hyundai Motorsport jövője még kérdéses.

A Hyundai 2014-ben tért vissza a rally világbajnokságba, és eddig tizenhat futamgyőzelmet és két konstruktőri címet szereztek. A csapat most arra vár, hogy a Hyundai vezetősége rábólintson a WRC program folytatására.

„Még nem született megállapodás arról, hogy részt veszünk-e 2022-ben a bajnokságban” –kezdte a Hyundai Motorsport vezetője, Andrea Adamo. „Ahhoz, hogy ott lehessünk jövőre is a WRC-ben, ’zöld utat’ kell kapnunk a Hyundai dél-koreai vezetőségétől, és ez egyelőre nem történt meg. Minden szükséges információt továbbítottunk nekik, és most várjuk a válaszukat. Ha rábólintanak Szöulban a folytatásra, abban a pillanatban elkezdjük a Rally 1-es autónk fejlesztését.”   

Bár az alzenaui alakulat Rally 1-es programja még bizonytalan, az i20 Rally 2 tesztelése már gőzerővel folyik. A csapat 2020 októberében rántotta le a leplet az új Rally 2-es autójáról, és ezt követően Olaszországban murván, Franciaországban pedig aszfalton is tesztelték a kocsit. Craig Breen és Oliver Solberg ezen a héten Svédországban téli körülmények között is kipróbálja majd a kis méregzsákot, amely a szezon második felében már versenykörülmények között is bemutatkozik majd.

A rally világbajnokság soron következő futamán, az Arctic Rally Finland Power by CapitalBox-on (február 26-28.) Thierry Neuville, Ott Tänak és Craig Breen fog versenyezni a Hyundai Shell Mobis WRT színeiben, míg Oliver Solberg és Pierre-Louis Loubet a Hyundai 2C Competition i20 Coupe WRC-ivel fognak szerepelni a lappföldi viadalon.

Fotó: Hyundai Motorsport

További híreink a rally világából