Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Martin Prokop továbbra is hűséges a Fordhoz, ugyanis idén egy Fiesta Rally2-vel tér vissza a rally világbajnokság mezőnyébe.

A cseh pilóta az elmúlt években egy Ford Rangerrel szerepelt a Dakar Rallyn, míg a rally világbajnokságon 2010 óta versenyez a kék ovális márkával. Az SWRC értékelést 2010-ben és 2011-ben is a harmadik helyen zárta a S2000-es Fiestával, míg ’Fionával’, vagyis a saját Ford Fiesta RS WRC-jével több alkalommal is a TOP 10-ben tudott végezni. Prokop most bejelentette, hogy idén egy új Fiesta Rally2-vel tér vissza a bajnokságba.

A 38 esztendős pilóta a tél folyamán kipróbálta a Volkswagen Polot, a Skoda Fabiát, és a Hyundai i20-at is, de végül a Fiesta mellett tette le a voksát.

Arról, hogy melyik versenyeken láthatjuk majd Prokopot a 2021-es szezonban, még nem érkeztek információk, azonban szinte biztosra vehető, hogy a Szardínia Rallyn ott lesz a Fiestával – a cseh versenyző 2005 óta minden évben részt vett az olaszországi viadalon.

Fotó: @MartinProkopOfficial

További híreink a rally világából