Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A svéd Mattias Ekström bejelentette, hogy rajthoz áll az Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox-on (február 26-28.) egy Skoda Fabia Rally2 evo-val.

A 42 esztendős pilóta 2006-ban indult utoljára a WRC-ben a Red Bull Skoda színeiben. Ekström a lappföldi viadalon a WRC 3 kategóriában fog szerepelni egy Skoda Fabia Rally2 evo-val, az itinert pedig a JWRC 2018-as bajnoka Emil Bergkvist diktálja majd neki. A svéd páros az idei Dakar Rallyn dolgozott először együtt.

„A rally mindig is a szenvedélyem volt, az Arctic Rally-n való indulás pedig a bakancslistámon szerepel, amit most majd kipipálhatok.” –kezdte Ekström. „Hatalmas lesz a különbség a szaúd-arábiai sivatagi és az észak-finnországi sarkvidéki időjárási viszonyok között. Ez a WRC futam a pályafutásom egyik csúcspontja lesz. Biztos vagyok benne, hogy élvezni fogjuk a versenyzést, de aki ismer, az tudja, hogy szeretek nyerni. Mindent megteszek majd a kategóriagyőzelemért, de tisztában vagyok vele, hogy nem lesz könnyű dolgom ebben az erős mezőnyben.”

Ekström egy igazán sokoldalú pilóta, ugyanis 2016-ban megnyerte a rallycross világbajnokságot, a Német Túraautó Bajnokságban (DTM) pedig két bajnoki címet is bezsebelt. A rally vb-n 1999-ben mutatkozott be, öt évvel később pedig két győzelmet is szerzett az N csoportban egy Mitsubishi Lancer Evo VII-es volánja mögött. 2005-ben és 2006-ban már a Skoda Motorsport és a Red Bull Skoda színeiben szerepelt a WRC-ben.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából