Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Oliver Solberg egy Hyundai i20 Coupe WRC-vel áll majd rajthoz a rally világbajnokság soron következő futamán, az Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox-on (február 26-28.).

Solberg idén csatlakozott a Hyundai Motorsporthoz, és ezt a szezont a WRC 2-ben teljesíti a csapat R5-ös autójával. Az alzenaui alakulat most bejelentette, hogy a 19 esztendős pilóta, és navigátora, Aaron Johnston az Arctic Rally Finland-on a 2C Compétition Hyundai WRC-jével debütál majd a TOP kategóriában. Solberg számára nem lesznek ismeretlenek a lappföldi szakaszok, ugyanis januárban a finn rallybajnokság szezonnyitó futamán, az Arctic Lapland Rallyn a harmadik helyet szerezte meg az i20 R5 volánja mögött.

A fiatal pilóta vasárnap próbálhatja majd ki először a WRC-t, és elárulta, hogy már számolja vissza a perceket a verseny rajtjáig.

„Egy álmom válik valóra.” –kezdte Solberg. „Hihetetlen, hogy még csak négy éve versenyzek, és a következő futamon már egy WRC-vel indulhatok. Alig akarom elhinni, hogy egy WRC-vel fogok szerepelni a rally világbajnokságon. A havas, jeges pályák remek lehetőséget biztosítanak majd nekem, hogy megismerjem az új autót. Nagyon sokat vezettem már téli körülmények között, ezért jól ismerem az ilyen jellegű szakaszokat. Lappföldön az lesz a célom, hogy minél többet tanuljak erről az autóról, és hogy minél több tapasztalatot szerezzek.”

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnök a következőket mondta: „Természetesen kíváncsiak leszünk Oliver teljesítményére, de a debütáló versenyén nem akarunk súlyt rakni a vállára. Most csak élveznie kell majd a versenyzést, és jó lenne, ha minél több tapasztalatot tudna gyűjteni. Ez lesz az első versenye a TOP kategóriában, de ez inkább egy teszt lesz számára, hogy megtapasztalja az autó viselkedését a téli körülmények között. Reméljük, hogy amikor megérkezik majd a Power Stage céljába, boldognak és elégedettnek fogjuk látni. Ez a fő célunk!”

Fotó: @OliverSolberg01

További híreink a rally világából