Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Andreas Mikkelsen a Dirtfish-nek elárulta, hogy jövőre szívesen csatlakozna az M-Sport Ford World Rally Team-hez.

Malcolm Wilson csapata az elmúlt években bebizonyította, hogy milyen jól tud alkalmazkodni az új szabályokhoz - a 2011-es szezon első versenyét, a Svéd Rallyt Mikko Hirvonen nyerte meg az új 1,6 literes erőforrással ellátott Ford Fiesta RS WRC-vel. 2017-ben Sébastien Ogier diadalmasodni tudott a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn az új generációs Ford Fiesta WRC-vel, az év végén pedig megszerezte ötödik világbajnoki címét az M-Sport pilótájaként. 2006-ban a Ford Focus RS WRC 06 szintén győzelemmel debütált a rally vb-n Marcus Grönholmnak köszönhetően, ahogy a Ford Fiesta S2000 bemutatkozása is hasonlóan jól sikerült az IRC-ben.
2022-ben érkeznek a hibrid Rally1-es autók, és Andreas Mikkelsen a Dirtfish-nek elárulta, hogy szívesen csatlakozna a cumbriai alakulathoz a következő szezonban.

„Valószínűleg jövőre nem érkezik új gyártó a WRC-be, viszont láthattuk, hogy az M-Sport milyen jól alkalmazkodott az előző években az új szabályokhoz. Emlékezhettünk, milyen jól szerepelt Sébastien Ogier 2017-ben a Fiesta WRC-vel, amikor megnyerte a bajnokságot, az M-Sport pedig elhódította a konstruktőri címet. Tökéletes hely lenne számomra az M-Sport 2022-ben.”

Mikkelsen szívesen részt venne a 2022-es specifikációjú Ford Puma fejlesztésében is, amely a Fiesta helyére lép majd a következő szezonban.

„Idén a Toksport színeiben versenyzek a WRC 2-ben és az ERC-ben, azonban szívesen vállalnék valamilyen munkát az M-Sport-nál is. Már van tapasztalatom az autók fejlesztésében, mivel sokat dolgoztam együtt a Volkswagennel, a Citroennel, a Skodával, és a Hyundaijal. 2012-től jelentős szerepet vállaltam a Polo fejlesztésében Jari-Matti Latvala, Sébastien Ogier és Dieter Depping mellet. Az idei év egy ugródeszka számomra, mivel jövőre szeretnék ismét gyári pilóta lenni a WRC-ben. Fantasztikus a kapcsolatom a Skodával és a Toksporttal, Serkan Duru (a Toksport tulajdonosa) pedig mindent megtesz azért, hogy jól szerepeljünk, de az a célom, hogy ugyanazt tegyem, amit 2017-ben is tettem. Megnyertem pár versenyt a Fabia R5-tel, aminek köszönhetően a szezon második felében már WRC-vel versenyezhettem. Szeretnék ismét visszatérni, és ahogy már említettem, az M-Sport egy tökéletes csapat lenne számomra.” –tette hozzá Mikkelsen.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából