Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A WRC 2019-es bajnoka, Ott Tänak pont nélkül zárta a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyt. Az észt pilóta a következő finnországi futamon javítana.

Tänak tavaly hatalmasat esett a Monte-Carlo Rally negyedik szakaszán a Hyundai i20 Coupe WRC-vel. Az észt pilóta számára idén sem alakult úgy a szezonnyitó futam, ahogy azt szerette volna, miután két defektet is összeszedett két gyorson, és mivel csak egy pótkerék volt a kocsiban, kénytelen volt feladni a versenyt. Tänak ezt követően felnin tért vissza a szervizparkba, amiért egy versenyre szóló felfüggesztett eltiltást kapott.

„Tavaly tisztában voltunk vele, hogy mit rontottunk el, azonban idén kevésbé tehettünk a kiesésünkről.” –kezdte a Hyundai Motorsport észt pilótája. „Az első defektet a rosszul felírt itiner miatt kaptuk, és azt rögtön éreztem, a második azonban egy lassú defekt volt, amit nem is vettem észre.”
Tänak már a soron következő Arctic Rally Finland-ra (február 26-28.) fókuszál, ahol szeretne egy jó eredményt elérni.

„Szerelőként már voltam azon az eseményen, de még soha nem versenyeztem azokon a havas pályákon. Úgy gondolom, hogy egy nagyon érdekes futam előtt állunk. Nagyon gyorsak a szakaszok, és sokat kell majd dolgoznunk az autóval rajtuk. Az Arctic Rally Finland-on igazi téli körülmények várnak majd ránk, és ez fantasztikus.” –tette hozzá Tänak.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából