Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az Arctic Rally is bekerült a rally világbajnokság 2021-es kalendáriumába, amely a szezon egyetlen havas fordulója lesz.

A Svéd Rally szervezői még decemberben jelentették be, hogy idén nem tudják megrendezni a futamot a koronavírus-járvány miatt, azonban így is tizenkét fordulós lesz a bajnokság, miután ma hivatalosan is bejelentették, hogy az Arctic Rally is helyet kapott a WRC naptárában. Finnország idén két alkalommal is vendégül látja majd a WRC mezőnyét - februárban a Rovaniemi központú Arctic Rallyn, nyáron pedig a Jyväskylä környékén megrendezett ikonikus Finn Rally-n bizonyíthatnak majd a pilóták.

210114 wrc21

Rovaniemi Lappföld fővárosa, amely az északi sarkkör mellett található. Februárban ezen a környéken -30 °C alá is süllyedhet a hőmérséklet, így igazi téli körülmények fogadják majd a versenyzőket. A futamot szigorú eljárások mellett rendezik majd meg, és a szervezők minden protokollt követni fognak, hogy nézők számára is látogatható legyen majd az esemény.

Jona Siebelt, a WRC promóterének ügyvezető igazgatóját lenyűgözte az AKK Sports munkája: „Amióta decemberben kiderült, hogy elmarad a Svéd Rally, keményen dolgoztunk az AKK Sports-szal, Rovaniemi városával, és a helybéliekkel, hogy megpróbáljuk megvalósítani ezt az eseményt. Versenyt futottunk az idővel, de sikerült, és ezért köszönettel tartozom mindenkinek.”

Az Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox február 26-28. között kerül megrendezésre.  

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából