Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Andreas Mikklsen mellett Marco Bulacia Wilkinson is teljes szezont megy 2021-ben a WRC 2-ben a Toksport WRT Skoda Fabia Rally2 evo-jával.

A 20 esztendős Marco Bulacia tavaly a második helyen zárta a WRC 3 bajnokságot a TRT Citroen C3 R5-ösével a finn Jari Huttunen mögött. A bolíviai pilóta idén a WRC 2-ben fog versenyezni Andreas Mikkelsen csapattársaként. Bulacia a napokban tesztelni fogja a Toksport Skoda Fabia Rally2 evo-ját, amellyel rajthoz áll majd a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn (január 21-24.). Monte-Carlo után Horvátországban, Portugáliában, Olaszországban, Észtországban, Finnországban és Chilében is beül majd a Skodába.

„Hatalmas előny számomra, hogy egy olyan csapattársam lesz idén, mint Andreas Mikkelsen, aki már volt a Volkswagen, a Citroen, a Hyundai és a Skoda gyári pilótája is.” –kezdte Bulacia. „Óriási tapasztalattal rendelkezik, és remélem, hogy sokat tudok majd tőle tanulni a versenyek során.”

Bulacia számára nem lesz teljesen idegen a Skoda, ugyanis 2018-ban és 2019-ben már versenyzett Fabia R5-tel a rally vb-n, tavaly pedig megnyerte az olasz murvabajnokságot a Meteco Corse SRL Fabia Rally2 evo-jával.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy a 2020-as bajnokcsapat tagja lehetek, és hogy a Skoda teljes támogatását élvezhetjük majd. Természetesen nagy lesz rajtam a nyomás, mivel a csapat jó eredményeket vár tőlem, de biztos vagyok benne, hogy kemény munkával képesek leszünk megfelelni a velünk szemben támasztott elvárásoknak.” –tette hozzá a bolíviai pilóta.

A Skoda Fabia Rally2 evo 2021-re új fejlesztési csomagot kap.

További híreink a rally világából