Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Skoda Motorsport bejelentette, hogy 2021-ben a Fabia Rally2 evo új fejlesztési csomagot kap, aminek köszönhetően még versenyképesebb és megbízhatóbb lesz az egyik legnépszerűbb rallyautó.

A Skoda Motorsport szakemberei számos technikai fejlesztést végeztek el a Skoda Fabia Rally2 evo-n. Az új alkatrészek január 4-én kapják meg a homológizációt, így a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn (január 21-24.) már versenykörülmények között is kipróbálhatják majd az ügyfelek az újításokat.

A kocsi 1.6 literes turbós erőforrásán módosították a szívó- és kipufogócsonkot, aminek köszönhetően 2 kW-tal, 214 kW-ra (290 Le) nőtt az autó maximális teljesítménye. Rendelkezésre áll majd egy hosszabb váltó, amellyel az autó végsebessége 187 km/h-ról 202 km/h-ra nő. Az új ZF lengéscsillapítóknak köszönhetően aszfalton és murván is javul majd a kocsi tapadása. A Skoda Motorsport szakemberei még az üzemanyagtartály szellőztető szelepét is áttervezték, valamint megerősítették az autó hátsó felfüggesztését.

A Skoda Motorsport igazgatója, Michal Hrabánek a következőket mondta: „A Skoda Fabia Rally2 evo a mai napig több mint 1.255 futamgyőzelmet szerzett a kategóriájában. A 2021-es fejlesztésekkel reméljük, hogy ügyfeleink további sikereket érhetnek majd el világszerte az autónkkal. Alaposan teszteltük ezeket az új alkatrészeket Jan Kopeckývel, Oliver Solberggel, Kris Meeke-kel, Pontus Tidemanddal, Andreas Mikkelsennel és Emil Lindholmmal. Biztos vagyok benne, hogy a 2021-es fejlesztésekkel még gyorsabb és még megbízhatóbb lesz a Skoda Fabia Rally2 evo.”

A Skoda Motorsport már 372 darab Fabia-t értékesített. 65 országban 132 csapat versenyez ezzel a kocsival különböző nemzetközi és nemzeti bajnokságokban. A 2020-as szezonban a Skoda ügyfélcsapata, a Toksport WRT megnyerte a csapatbajnokságot a WRC 2-ben.

Fotó: skoda-storyboard.com

További híreink a rally világából