Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Oliver Solberg kétéves szerződést kötött a Hyundai Motorsporttal, így jövőre már az alzenaui alakulat színeiben láthatjuk majd versenyezni a WRC 2-ben.

A 19 esztendős norvég pilóta idén a WRC 3-ban illetve a rally Európa-bajnokságban is szerepelt. A rally vb észtországi futamán győzni tudott a Volkswagen Polo GTI R5-ösével, Monzában pedig a második lett a Škoda Fabia Rally2 evo-val. A rally Európa-bajnokságban is remek teljesítményt nyújtott, és az utolsó futamig harcban volt a bajnoki címért. A Rally Liepāja-t megnyerte, míg a Rally di Roma Capitale-t a harmadik helyen zárta. A bajnokságban végül ezüstérmes lett Alexey Lukyanuk mögött, azonban az ERC1 Junior-ok között az első lett.
Solberg most egy kétéves szerződést kötött a Hyundai Motorsporttal, így jövőre a Hyundai i20 R5-tel, valamint az i20 N Rally2-vel áll majd rajthoz a WRC 2-ben, 2022-ben pedig lehetséges, hogy már egy WRC volánja mögött láthatjuk a norvégot. Oliver Solbergnek jövőre is az északír navigátor, Aaron Johnston diktálja majd az itinert.

„Fantasztikus, hogy a csatlakozhatok a Hyundai Motorsporthoz.” –kezdte Solberg. „Egy világbajnok csapat tagja lehetek… ilyenről csak álmodni mertem korábban. Még mindig nehezen hiszem el, hogy a Hyundai Motorsport pilótája vagyok. Hálás vagyok a családomnak, hogy eljutottam erre a pontra, és természetesen köszönettel tartozom a csapatomnak is. Szeretném megköszönni a Hyundai Motorsport csapatfőnökének, Andrea Adamonak, és az alakulat menedzserének, Alain Penassenek is, hogy megadták nekem ezt a lehetőséget. Ez egy hatalmas lépés számomra, és ez egy új fejezet a pályafutásomban. Most megünnepeljük, hogy megkötöttük a szerződést, de holnaptól keményen fogunk dolgozni, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a világbajnok csapattal való együttműködésből.”

Oliver Solberg csapattársa Ole Christian Veiby a WRC 2-ben. A norvég pilóta idén a Hyundai i20 R5-tel szerepelt a rally vb-n, és a negyedik helyen zárta a WRC 2 értékelést.  

Fotó: @OliverSolberg01

További híreink a rally világából