Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Még el sem kezdődött a WRC 2021-es évada, máris módosult a bajnokság naptára. A koronavírus-járvány miatt elmarad a szezon második futama, a Svéd Rally.

A 69. Rally Sweden 2021. február 11-14. között került volna megrendezésre Värmland tartományban, azonban a szervezők törölték a futamot a Covid-19 világjárvány következtében elrendelt korlátozások miatt.  
Az elmúlt időszakban jelentősen emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma Svédországban, ami miatt szigorú korlátozások léptek életbe a skandináv országban.

„A verseny szervezői, az FIA, és a WRC promótere is teljes mértékben megérti, hogy a helyi lakosság egészsége az elsődleges, és kötelességünknek tartjuk, hogy megóvjuk mind Värmland tartomány lakóit, mind a WRC családját. Folyamatosan figyelemmel kísértük a járvány alakulását a térségben az elmúlt hetekben. Természetesen csalódottak vagyunk, főleg mivel egy új, izgalmas programmal készültünk, de támogatjuk ezt a döntést.” –nyilatkozta Glenn Olsson, a Svéd Rally igazgatója.

Az FIA és a WRC promótere most egy alternatív megoldáson dolgozik, hogy pótolják az elmaradt futamot, és remélik, hogy hamarosan bejelenthetik, melyik verseny kerül be a WRC 2021-es kalendáriumába.

Fotó: fia.com

További híreink a rally világából