Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az elmúlt napokban a Toyota Gazoo Racing és a Hyundai Motorsport is Gap környékén tesztelt, ahol első alkalommal próbálták ki a Pirelli 2021-es abroncsait.

A TGR Yaris WRC-jét Kalle Rovanperä, Takamoto Katsuta, valamint a hétszeres világbajnok Sébastien Ogier vezette a francia Alpok havas utjain. Elfyn Evans most nem ült autóba, ő januárban, a Monte-Carlo Rally előtti teszten próbálhatja majd ki az új gumikat. A Toyota a Pirelli 2021-es abroncsain kívül a kocsi új aerodinamikai elemeit is tesztelte.
A Hyundai Motorsportnál Ott Tänak, Thierry Neuville és Dani Sordo is lehetőséget kapott, hogy elkezdje a felkészülést a 2021-es szezonra. A csapat negyedik versenyzője, Craig Breen a Hyundai legújabb versenyautóját, az i20 Rally2-t tesztelte Németországban.

A Pirelli 2010 után tér vissza a rally világbajnokságba. Az elmúlt 10 esztendőben a Michelin volt a WRC hivatalos gumibeszállítója. Sébastien Ogier megköszönte a francia cég szakembereinek munkáját: „Szeretném pár szóban megköszönni a Michelin-nél dolgozó francia barátainknak a sok éves együttműködést. Úgy gondolom, hogy remek munkát végeztünk közösen az elmúlt években, amit szeretnék nekik meghálálni. “Grand merci à vous tous et à très bientôt peut être!” – Nagyon köszönöm mindnyájatoknak, és remélem, hogy hamarosan találkozunk!”

Az M-Sport még nem jelentette be a 2021-es pilótafelállását, így a cumbriai alakulat, majd januárban fogja először kipróbálni a Pirelli abroncsait a Ford Fiesta WRC-ken.  

Fotó: rallyssimo.it

További híreink a rally világából