Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Volkswagen Motorsport bejelentette, hogy befejezik az autósport tevékenységüket, ami azt jelenti, hogy december végén leáll a Polo GTI R5 gyártása is.

A Volkswagen az elmúlt évek egyik legmeghatározóbb márkája volt a WRC-nek, miután 2013 és 2016 között négy egyéni és négy konstruktőri címet szereztek a VW Polo R WRC-vel. A rally világbajnokságon kívül a Dakar Rallyn is letették a névjegyüket. – Giniel de Villiers 2009-ben, Carlos Sainz 2010-ben, Nasser Al-Attiyah pedig 2011-ben tudott nyerni a világ leghíresebb tereprally viadalán a Volkswagen Race Touareggel. Johan Kristoffersson a rallycross világbajnokságban (WRX) három bajnoki címet (2017, 2018, 2020) zsebelt be a Polo-val, míg Romain Dumas 2018-ban rekordot döntött a Pikes Peak-i hegyi versenyen a teljesen elektromos ID.R.-rel.
Az Andretti Autosport öt bajnoki trófeát nyert 2015 és 2019 között az amerikai rallycross bajnokságban a Volkswagen támogatásával.   

A Volkswagen Motorsport GmbH. a hamarosan beolvad a Volkswagen AG-be, és az autósportban dolgozó mind a 169 alkalmazottjuk a VW AG wolfsburgi székhelyén folytathatja majd a munkát.

Dr. Frank Welsch, a Volkswagen fejlesztési osztályának igazgatója a következőket mondta: „A Volkswagen jó úton halad, hogy vezető szerepet töltsön be az elektromobilitás terén. Ennek érdekében úgy döntöttük, hogy egyesítjük erőinket, így megszüntetjük a saját autósport tevékenységünket. A Volkswagen Motorsport munkatársai hatalmas tapasztalattal rendelkeznek, így sokat tudnak majd segíteni, hogy hatékony modelleket fejlesszünk ki a közutakra a Volkswagen AD-nél.”

Wilfried von Rath, a márka emberi erőforrásokért felelős igazgatója megköszönte a Volkswagen Motorsport igazgatójának, Sven Smeets-nek a munkáját.

„A Volkswagen Motorsport GmbH. nagyon sok sikert hozott az elmúlt években a márkának. Köszönetet szeretnék mondani minden munkatársunknak, akik rengeteget dolgoztak ezekért a győzelmekért, bajnoki címekért, és rekordokért.” –mondta von Rath.

További híreink a rally világából