Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Ogier egy évvel meghosszabbította a szerződését a Toyota Gazoo Racinggel, így a francia pilóta 2021-ben is marad a WRC mezőnyében.

Bár a hatszoros világbajnok Sebastien Ogier korábban úgy nyilatkozott, hogy a 2020-as szezon végén szögre akasztja a sisakját, végül a COVID-19 miatt kialakult helyzetben elgondolkodott a folytatáson. Ogier most bejelentette, hogy meghosszabbította a szerződését a TGR-rel, így 2021-ben is a Toyota Yaris WRC-vel fog szerepelni a rally világbajnokság futamain.

„Rövidre sikerült ez a szezon, de ennyi is elég volt ahhoz, hogy lássam, milyen jó együtt dolgozni ezzel a csapattal. Még mindig nagyon élvezem a versenyzést, és nagyon jó vezetni a Toyota Yaris WRC-t. Eredetileg nem így terveztem, de úgy gondolom, hogy ez az év nagyon különleges volt mindenki számára. Ahogy a legtöbb ember, úgy én is rengeteg időt töltöttem otthon. Ez egy nagyon nehéz év volt, és nem szeretném egy ilyen szezonnal befejezni a pályafutásomat. A terv az, hogy 2021-ben is harcoljunk a bajnoki címért, és remélhetőleg ezt már egy jobb, normalizálódott helyzetben tehetjük majd meg. ” –árulta el Ogier.

Sebastien Ogier idén csatlakozott a Toyota Gazoo Racinghez, miután a tavalyi éve nem úgy sikerült a Citroennél, ahogy azt tervezte. A Monte-Carlo Rallyn a második helyen ért célba a Yaris WRC-vel, majd Svédországban a negyedik lett. Mexikóban győzni tudott, míg Észtországban és Szardínián a dobogó legalsó fokára állhatott fel. Jelenleg második a bajnokságban, 14 ponttal elmaradva csapattársától, Elfyn Evanstől.

A 2020 rally világbajnokság decemberben az ACI Rally Monza-val folytatódik.

A bajnokság állása hat forduló után:
1. Elfyn Evans   111 pont
2. Sebastien Ogier   97
3. Thierry Neuville   87
4. Ott Tänak   83
5. Kalle Rovanperä   70

1. Hyundai Shell Mobis WRT   208 pont
2. Toyota Gazoo Racing WRT   201
3. M-Sport Ford World Rally Team   117
4. Hyundai C2 Competition   8

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából