Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy Dani Sordo lesz Thierry Neuville és Ott Tänak csapattársa a szezonzáró Monza Rallyn (december 3-6.).

A spanyol pilóta több alkalommal is rajthoz állt már Monzában az elmúlt években, ráadásul kétszer nyerni is tudott a legendás versenyhelyszínen – 2010-ben a Citroen C4 WRC-vel, 2013-ban pedig a Citroen DS3 WRC-vel. Idén két versenyen kapott lehetőséget Andrea Adamotól a WRC-ben. Mexikóban technikai hiba miatt nem ért célba, azonban a Szardínia Rallyn remekelt, és megszerezte pályafutása harmadik vb futamgyőzelmét.

A Hyundai Shell Mobis WRT mellett a 2C Competition is rajthoz állít majd egy Hyundai i20 Coupe WRC-t, amelyet Ole Christian Veiby fog vezetni. A fiatal norvég pilóta az i20 R5-tel már megmutatta, milyen tempóra képes, Monzában pedig lehetősége lesz bemutatkozni a top kategóriában.

A Hyundai jelenleg 7 ponttal vezet a Toyota előtt a konstruktőri tabellán, ezért a legerősebb csapatösszeállítással vágnak neki a monzai versenynek, hogy megvédjék a bajnoki címüket. Az egyéni értékelésben a Toyotás Elfyn Evans vezet, de még Thierry Neuvillenek és Ott Tänaknak is van matematikai esélye a bajnoki trófeára.

A bajnokság állása az ACI Rally Monza 2020 előtt:
1. Elfyn Evans   111 pont
2. Sebastien Ogier   97
3. Thierry Neuville   87
4. Ott Tänak   83
5. Kalle Rovanperä   70

8. Dani Sordo   26

1. Hyundai Shell Mobis WRT   208 pont
2. Toyota Gazoo Racing WRT   201
3. M-Sport Ford World Rally Team   117
4. Hyundai C2 Competition   8

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából