Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport Lengyelország lerántotta a leplet legújabb rallyautójáról, a Ford Fiesta Rally3-ról. Ez az első autó, amelyet az FIA Rally3 kategória előírásainak megfelelően építettek.

A Rally3 egy új kategória, amelyet azért hoztak létre, hogy fiatal pilóták megfizethető, négykerék-meghajtású autókkal versenyezhessenek nemzeti- és nemzetközi bajnokságokban egyaránt.

A Ford Fiesta Rally3-at az M-Sport Lengyelország krakkói bázisán tervezték, és fejlesztették ki. Az autó 2021. március 1-jén kapja meg a homologizációt, de hétfőtől már fogadják a megrendeléseket a kocsira, amely 99.999 €-ért lesz elérhető.
A motorháztető alatt az 1.5 literes EcoBoost motor kap helyet, ami 215 lóerős és 400 Nm nyomaték leadására képes. A Rally3-as Fiestát egy ötfokozatú szekvenciális sebességváltó látják el. A kis méregzsák 5 másodperc alatt képes elérni a 100 km/h-t, a végsebessége pedig 185 km/h. Háromutas állítható lengéscsillapítók lesznek benne elől és hátul. Murvás versenyekre 15, aszfaltra pedig 17 collos felniket kap a Fiesta. Az autó súlya 1210 kilogramm.

201113 ford fiesta rally3 n2

Maciej Woda, az M-Sport Lengyelország igazgatója a következőket mondta: „Nagyon örülök, hogy ilyen jól haladunk a Fiesta Rally3-mal. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, valahányszor ránézek erre az autóra. Nagyon nehéz év van mögöttünk, de keményen dolgoztunk a Fiestán a krakkói bázisunkon. Gratulálni szeretnék mindenkinek, aki eddig részt vett ebben a projektben. A Fiesta Rally3 egy teljesen új koncepció lesz. Ez egy tökéletes lépcsőfok lesz a kétkerék-, és az négykerék-meghajtású kocsik között, mivel lehetőségük lesz a pilótáknak, hogy megtanulják és finomítsák a vezetési tudásukat egy összkerekes kocsihoz. Úgy gondolom, hogy 99.999 € nagyon jó ár lesz a Fiesta Rally3-ért, amely nemzeti- és nemzetközi rallybajnokságokban is versenyezni fog.”

Fotó: M-Sport

További híreink a rally világából