Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Andreas Mikkelsen tavaly év végén versenyzői ülés nélkül maradt, miután a Hyundai Motorsport nem hosszabbított vele szerződést. A norvég pilóta most a visszatérésén dolgozik, és szeretne ott lenni a WRC idei két utolsó futamán, az Ypres Rallyn (november 19-22.), valamint a Monza Rallyn (december 4-6.).

A 31 esztendős versenyző idén a Pirelli tesztpilótája volt, és segített az olasz gumigyártónak a 2021-es abroncsok fejlesztésében. Mikkelsen közel 1400 kilométert ment Szardínián a Saintéloc Racing Citroen C3 WRC-jével, amely a Pirelli új abroncsaival volt felszerelve.

A háromszoros WRC futamgyőztes versenyző az Ypres Rallyn egy Skoda Fabia Rally2 evo-val indulna, míg Monzában már egy WRC-vel állna rajthoz.

„Beszéltem a Skoda Motorsporttal az Ypres Rallyról.’ –kezdte Mikkelsen. „Nagyon szeretnék versenyezni, és örülnék, ha Belgium mellett ott lehetnék Monzában is, azonban egyelőre még semmi nem dőlt el. Nemrég részt vettem a Skoda tesztjén, ahol vezettem a Fabiát, és nagyon élveztem. Monzában a Pirellivel közösen indulnék. - Mivel ez a futam a Pirelli hazai versenye lesz, ezért fantasztikus lenne, ha a bajnokság utolsó futamán egy WRC volánja mögött szerepelhetnék.”
201028 mikkelsen n2

Mikkelsen a jövő hétvégén az ERC magyarországi állomásán, a Rally Hungary-n áll majd legközelebb rajthoz a Topp-Cars Rally Team Skoda Fabia Rally2 evo-jával.

További híreink a rally világából