Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A rally világbajnokság két éllovasa, Elfyn Evans és Sebastien Ogier is rajthoz áll jövő hétvégén a belgiumi Hemicuda Rallyn, hogy ráhangolódjanak a WRC következő futamára, az Ypres Rallyra (november 19-22.).

Október 25-én rendezik meg a 20. Hemicuda Rallyt, amelynek Koekelare városa ad majd otthont. A verseny programjában nyolc aszfaltos szakasz szerepel, amely közel 90 kilométernyi versenytávot jelent. A WRC következő futama az Ypres Rally lesz, ahol eddig sem Elfyn Evans, sem Sebastien Ogier nem versenyzett még. A Hemicuda Rally tökéletes alkalom lesz mindkét pilóta számára, hogy ráhangolódjanak a 2020-as rally világbajnokság utolsó előtti állomására.

A Toyota Gazoo Racing szóvivője a következőket mondta: „Tesztelés céljával állunk rajthoz a Hemicuda Rallyn, hogy tapasztalatokat szerezzünk a belga szakaszokról, és hogy bemelegítsünk az Ypres Rallyra.”

Sebastien Ogier a Szardínia Rallyt a harmadik helyen zárta, és jelenleg második a bajnokságban. A francia a következőket mondta: „Még nem versenyeztem az Ypres Rallyn, így nem tudom mi vár majd ránk ezen a versenyen. Fel kell készülnöm a szakaszokból, és meg kell majd néznem pár felvételt, hogy minél többet tanuljak a pályákról. A verseny előtt tesztelni is fogunk, de az biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk.”

A Hemicuda Rallyn ott lesz még többek között Ole Christian Veiby, valamint Nikolay Gryazin is. A nevezési listán látható még a finn Sami Pajari neve is, aki a JWRC bajnokság harmadik helyén áll jelenleg.

A bajnokság állása hat forduló után:
1. Elfyn Evans   111 pont
2. Sebastien Ogier   97
3. Thierry Neuville   87
4. Ott Tänak   83
5. Kalle Rovanperä   70

1. Hyundai Shell Mobis WRT   208 pont
2. Toyota Gazoo Racing WRT   201
3. M-Sport Ford World Rally Team   117
4. Hyundai C2 Competition   8

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából