Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az FIA nyilvánosságra hozta a rally világbajnokság 2021-es tervezett naptárát, amelyben Észtország és Horvátország is helyet kapott.

Észtország idén szeptemberben látta először vendégül a WRC mezőnyét, és a jövő évi kalendáriumba is bekerült a balti ország. Kenya és Japán idén is része lett volna a rally vb programjának, azonban a COVID-19 világjárvány miatt mindkét helyszínt törölték a naptárból. A 2021-es kalendáriumban a kilenc európai helyszín, - Monte-Carlo, Svédország, Horvátország, Portugália, Olaszország, Észtország, Finnország, Nagy-Britannia, és Spanyolország mellett Kenya, Chile és Japán szerepel.

A naptárat az FIA Motorsport Világtanács (WMSC) hagyta jóvá, és a WRC promóterének ügyvezető igazgatója, Jona Siebel szerint a csapatoknak, a versenyzőknek, és a szurkolóknak is vonzó lesz a rally vb jövő évi menetrendje.

„Horvátország új helyszínként szerepel a naptárba, ami új kihívást jelent majd, de már mindenki nagyon várja ezt a futamot.” –kezdte Siebel. „Észtország néhány hete rendezte meg az első WRC futamát, ami rendkívül sikeres volt, főleg úgy, hogy a szervezőknek nagyon kevés idejük volt a verseny előkészítésére. Teljes megérdemlik, hogy 2021-ben is helyet kapjanak a naptárba.”

Törökország, Lettország, Belgium, Görögország, Olaszország (Monza) és Argentína tartaléklistára került, ha esetleg a naptárban szereplő helyszínek közül valamelyiken mégsem tudnának versenyt rendezni jövőre.

A WRC 2021-es kalendáriuma:
1. Január 21-24. Monte-Carlo Rally
2. Február 11-14. Svéd Rally
3. Április 22-25 Horvát Rally*
4. Május 20-23 Portugál Rally
5. Június 3-6. Szardínia Rally
6. Június 24-27. Szafari Rally
7. Július 15-18. Észt Rally*
8. Július 29 - Augusztus 1. Finn Rally
9. Augusztus 19-22. Brit Rally*
10. Szeptember 9-12. Chile Rally
11. Október 14-17. Spanyol Rally
12. November 11-14. Japán Rally
*megegyezésre vár

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából