Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A koronavírus járvány terjedésének megelőzése érdekében a Szardínia Rally szervezői úgy döntöttek, hogy idén zártkapus lesz a Rally Italia Sardegna.

A verseny szervezői az FIA-val, a WRC promóterével és a helyi hatóságokkal közösen hozták meg a döntést.
„Muszáj volt ezt meglépnünk ebben a nehéz időszakban.” –kezdte az ACI (Automobile Club d’Italia) elnöke, Angelo Sticchi Damiani. „Az volt a célunk, hogy Szardínia idén is vendégül lássa a WRC mezőnyét, és hogy a járvány ellenére is előre tekintsünk a szabályok betartása mellett. Ezért is kérjük a szurkolók együttműködését, hogy az idei eseményt a legjobb módon tudjuk megtartani.”

A rajongóknak lehetőségük lesz a nemzeti és a nemzetközi médiában is nyomon követni a futamot.  

„Minden protokollt betartunk és követünk.” –jelentette ki a verseny igazgatója, Antonio Turitto. „Hamarosan felvesszük a kapcsolatot azokkal a szurkolókkal, akik már megvásárolták a Gold Pass jegyeket, hogy miként tudjuk majd visszatéríteni nekik a belépők árát. Mindenki együttműködésére szükségünk lesz, hogy zavartalanul bonyolíthassuk le a versenyt.”

A Szardínia Rally október 8-11. között Alghero térségében lesz megtartva. Összesen 18 gyorsasági szakasz vár majd a pilótákra, ami 264,26 kilométernyi versenytávot jelent.

Fotó: rallyitaliasardegna.com

További híreink a rally világából