Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport Ford WRT vezetője, Richard Millener bizakodó a Török Rally (szeptember 18-20.) előtt, mivel a versenyzői jól teljesítettek az elmúlt évben a Marmaris központú viadalon.

A rally világbajnokság a hosszú kényszerpihenő után szeptember első hétvégéjén az Észt Rallyval folytatódott. Ezen a futamon mindhárom Fordos pilóta a Top 10-ben végzett. - Teemu Suninen a hatodik, Esapekka Lappi a hetedik, Gus Greensmith pedig a nyolcadik helyen teljesítette a távot.
A WRC mezőnye ezen a hétvégén Törökországba látogat, ahol a köves, sziklás szakaszok mellett a nagy hőséggel is meg kell majd birkózniuk a pilótáknak.
Esapekka Lappi tavaly a második helyen ért célba a Török Rallyn a Citroen C3 WRC-vel, míg Teemu Suninen a negyedik lett a Ford Fiesta WRC-vel. Gus Greensmith magabiztos győzelmet aratott a WRC 2 Pro-ban. A brit pilóta fél perces előnnyel ért célba a Ford Fiesta Rally2-vel Jan Kopecky előtt.

„Mindhárom versenyzőnk jó eredménnyel zárta a Török Rallyt az előző évben.” –kezdte Millener. „Tudjuk, hogy a Fiesta milyen tempóra is képes ezeken a szakaszokon. Emlékezzünk vissza, amikor két éve Sebastien Ogier-nek eltört a lengőkarja, amit aztán egy racsnis hevederrel rögzítettek, és így nyerték meg a következő szakaszt. Az M-Sport autói gyorsak és megbízhatóak. Ennek a Fiestának fantasztikus ereje és teljesítménye van, amit a hétvégén ki kell majd használnunk.”

Millener elismerte, hogy az Észt Rally nagy kihívást jelentett számukra, de Törökországban szeretnének jól teljesíteni.

„A futam előtt aggódtak a srácok, hogy mennyire lesz versenyképes az autó Észtországban, aztán Lappi megfutotta a legjobb időt az első szakaszon. Rendben, ez egy rövid pálya volt, de a többi pilóta is mindent beleadott, hogy a leggyorsabb legyen. Tudjuk, hogy az autóink sokat javultak, és még gyorsabbak lettek, ezért szeretnénk a hétvégét egy erős eredménnyel zárni. A Török Rally egy örült futam szokott lenni, ahol bármi megtörténhet...” –tette hozzá Millener.  

A bajnokság állása a Török Rally előtt:
1. Sebastien Ogier   79 pont
2. Elfyn Evans   70
3. Ott Tänak   66
4. Kalle Rovanperä   55
5. Thierry Neuville   42
6. Teemu Suninen   34
7. Esapekka Lappi   30
...
13. Gus Greensmith   6

1. Toyota Gazoo Racing WRT   137 pont
2. Hyundai Shell Mobis WRT   132
3. M-Sport Ford World Rally Team   83

Fotó: M-Sport

További híreink a rally világából