Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az Acropolis Rally a rally világbajnokság egyik legikonikusabb és legnehezebb versenye. Az Istenek Rallyjának is nevezett futam az elmúlt években nem volt része a WRC programjának, azonban 2022-ben Görögország újra vendégül látná a rally vb mezőnyét.

A DirtFish információ szerint az Acropolis Rally két év szünet után jövőre visszakerül a rally Európa-bajnokság kalendáriumába, majd a következő évben már a WRC egyik állomása lenne.

Görögország legutóbb 2013-ban rendezett vb futamot, amely Jari-Matti Latvala győzelmével ért véget.

Görögország sportminisztere, Lefteris Avgenakis júniusban, Athénban bejelentette, hogy szeretnék visszahozni a nagy nemzetközi autósport eseményeket az országba. Avgenakis tárgyalásokat folytatott a WRC promóterével egy esetleges kollektív tesztről is, amelyet szeptemberben tartottak volna meg, azonban ez nem valósult meg, mivel a csapatok nem tudtak megegyezni az időpontról.

„A görög kormány és a sportminisztérium határozottan támogatja az autósportot, és hajlandó együttműködni a Görög Autósport Szövetséggel valamint az FIA-val, hogy ismét nemzetközi versenyeket rendezhessünk. Kétségtelenül nagyon szeretnénk a rally világbajnokságot visszahozni Görögországba.” –árulta el Avgenakis.

Az Acropolis Rallyt 1951-ben rendezték meg először, és 22 évvel később, 1973-ban a WRC alapításának évében is szerepelt a sorozat naptárában. A legtöbb alkalommal Colin McRae tudott itt diadalmaskodni. A skót pilóta 1996-ban, 1998-ban, 2000-ben, 2001-ben és 2002-ben is ünnepelhetett az Akropolisz lábánál.

További híreink a rally világából