Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Esapekka Lappi bejelentette, hogy rajthoz áll a finnországi Jämsän Äijät Ralli-n egy Ford Fiesta WRC-vel. A M-Sport finn pilótájának ez lesz az első versenye a márciusi Mexikó Rally óta.

Lappi Janne Tuohino csapata, a JanPro Racing által felkészített Ford Fiesta WRC-vel fog szerepelni a Jämsä központú viadalon. A verseny csupán három szakaszból áll majd, amelyek a korábbi Neste Rally Finland útvonalát is érintik. Összesen 24.48 kilométert vár a pilótákra, azonban a tempós murvás szakaszok remek lehetőséget adnak Lappinak, hogy ráhangolódjon a rally világbajnokság következő futamára, az Észt Rallyra (szeptember 4-6.).

„Már nagyon hiányzik versenyzés.” –kezdte Lappi. „Ezen a rallyn a világ legjobb murvás szakaszai is szerepelnek, ahol padlógázzal lehet végigmenni. A Jämsän Äijät Ralli-n alkalmam lesz ráhangolódni a szezon folytatására, és az lesz a célunk, hogy tovább tudjunk gyorsulni az Észt Rallyra.”

Lappi jelenleg hetedik a bajnokságban. A Monte-Carlo Rallyn a negyedik, Svédországban pedig az ötödik helyen ért célba. A Mexikó Rallyn lángra kapott a Fiesta WRC-je, amit sajnos nem sikerült eloltani. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de az autó teljesen kiégett.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából