Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A WRC promótere megállapodott a Török Autósport Szövetséggel (TOSFED) arról, hogy egy héttel korábban rendezzék meg a Török Rallyt.

A törökországi Marmaris eredetileg szeptember 25-27. között látta volna vendégül a rally világbajnokság mezőnyét, azonban most bejelentették, hogy egy héttel előrébb hozzák a Török Rallyt. A módosításnak köszönhetően várhatóan további állomások is bekerülhetnek majd a WRC kalendáriumába, többek között a belga Ypres Rally (október 2-4.).

A WRC promóterének igazgatója, Jona Siebel köszönetet mondott a Török Ifjúsági és Sportminisztériumnak, illetve a TOSFED-nek az együttműködésükért.

„A módosítás lehetőséget ad számunkra, hogy további eseményekkel bővíthessük a 2020-as naptárat. Rendkívül hálásak vagyunk a TOSFED-nek a rugalmasságukért ebben a kihívásokkal teli időszakban. Marmaris egy nagyon kedvelt üdülőhely Törökországban, ahol nagyon szívesen fogadják a turistákat. Természetesen nagy figyelmet fordítunk a COVID-19 protokolljára. Az FIA és a WRC promótere követni fogja Törökország egészségügyi előírásait, hogy mindenki biztonságban lehessen, a rajongók pedig élvezhessék a futamot.” –árulta el Siebel.

A TOSFED elnöke, Eren Üçlertopraği a következőket mondta: „Örülök, hogy harmadik alkalommal is vendégül láthatjuk majd a WRC mezőnyét Törökországban. Mindent megteszünk majd, ami egy biztonságos és sikeres esemény lebonyolításához szükséges.”

A 2020-as rally világbajnokság módosított naptára:
Január 23-26. Monte-Carlo Rallye
Február 13-16. Svéd Rally
Március 12-15. Mexikó Rally
Szeptember 4-6. Észt Rally
Szeptember 18-20. Török Rally
Október 15-18. Német Rally
Október 29 – November 1. Szardínia Rally
November 19-22. Japán Rally

Fotó: fia.com

További híreink a rally világából