Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Pirelli jövőre visszatér a rally világbajnokságba, és 2024-ig a WRC egyedüli gumiabroncs beszállítója lesz.

Az olasz gumigyártó óriás 2008 és 2010 között már volt a rally világbajnokság kizárólagos abroncsszállítója, azonban az akkori autók nagyon különböztek a mostani World Rally Car-októl. A Pirelli ezen a héten Szardínia szigetén tesztelte az új versenyabroncsait. A kétnapos eseményen a Saintéloc Racing által felkészített Citroen C3 WRC-t használták, amelyet Andreas Mikkelsen vezetett. A norvég pilóta és navigátora, Anders Jæger kedden az új Pirelli Scorpion-t próbálgatták murván, másnap pedig már a P Zero-t tesztelték aszfalton.

200716 pirelli n2

„A rallyvilágbajnokság futamainak 80%-a murvás.” –mondta Terenzio Testoni, a Pirelli rallys tevékenységének vezetője. „Szerencsére ezek az utak, amiket a teszten használtunk, korábban a Szardínia Rally részei voltak, és a világ egyik legkeményebb murvás szakaszai közé tartoznak. A teszt során fontos információkat gyűjtöttünk, és több prototípust is kipróbáltunk. Nincs könnyű dolgunk, mert a pályaversenyekkel ellentétben, a rallyban mindig változnak a körülmények. A jövőben még visszatérünk Szardíniára, hogy folytassuk a gumiabroncsok tesztelését.”

200716 pirelli n3

Fotó: Pirelli

További híreink a rally világából