Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport belga pilótája, Thierry Neuville már nagyon várja, hogy újrainduljon a bajnokság, még akkor is, ha ez új kihívásokkal fog járni.

Neuville a múlt héten Finnországban tesztelte a Hyundai i20 Coupe WRC-t, és reméli, hogy a közeljövőben még több időt tölthet majd el a volán mögött.

„Ez egy bonyolult helyzet mindannyiunk számára.” –kezdte a 2020-as Monte-Carlo Rally győztese. „Fontosak a tesztek, mivel ott mindig értékes adatokat tudunk szerezni az autóról. Ugyan idén nem lesz Finn Rally, a szezon hátralévő részében lehetnek hasonló események, ezért megpróbáltuk kihozni a maximumot abból a pár napból, és élvezni a tesztet.”

Idén új versenyek kerülhetnek be a WRC módosított kalendáriumába, ami Neuville szerint nagyon izgalmas lenne.

„Még nem ismerjük az új naptárat, de a fő cél az lenne, hogy folytatódjon a bajnokság, és legalább négy vagy öt futamon megtartsanak. Alkalmazkodnunk kell a kialakult helyzethez, és a lehető legtöbbet kihozni ebből az egészből. Nincs könnyű dolga a promóternek, és a versenyek szervezőit sem irigylem. Fontos, hogy segítsük és támogassuk egymást.” -mondta Neuville.

A koronavírus-járvány miatt három hónapja félbeszakadt a WRC 2020-as szezonja. Márciusig három futamot tudtak megrendezni. - A szezonnyitó Monte-Carlo Rallyt Neuville nyerte meg az i20 Coupe WRC-vel, míg Svédországban Elfyn Evans, Mexikóban pedig Sebastien Ogier tudott diadalmaskodni a Toyota Yaris WRC-vel. Három forduló után Ogier vezeti a bajnokságot Evans és Neuville előtt.

A bajnokság állása:
1. Sebastien Ogier   62 pont
2. Elfyn Evans   54
3. Thierry Neuville   42
4. Kalle Rovanperä   40
5. Ott Tänak   38

1. Toyota Gazoo Racing WRT   110 pont
2. Hyundai Shell Mobis WRT   89
3. M-Sport Ford World Rally Team   65

Fotó: @thierryneuvilleofficial

További híreink a rally világából