Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A COVID-19 járvány miatt elmarad a Finn-, valamint az Új-Zéland Rally is, így tovább csúszik a 2020-as rally világbajnokság folytatása.

Bár a finn, és a nemzetközi helyzet is javul, továbbra is túl nagy egészségügyi és biztonsági kockázattal járna a Finn Rally (augusztus 6-9.) megrendezése. A verseny szervezője, az AKK Sports a következő nyilatkozatot hozta nyilvánosságra: „A COVID-19 miatt kialakult helyzet bizonytalan alakulása mellett más jelentős tényezők is befolyásolták a döntésünket. Többek között hiányoznak információk arról, hogy a kormány által hozott korlátozások július után is életben maradnak-e. Kérdés még az is, hogy a külföldi résztvevők, a csapattagok, valamint a szurkolók hogyan tudnának biztonságosan beutazni Finnországba.”

A futamot a szezon később részében sem rendezik meg, így a következő Neste Rally Finland-ra 2021-ben kerül majd sor.

Az Új-Zéland Rally hét év után került vissza a WRC kalendáriumába, azonban a Finn Rally mellett ez az esemény is áldozata lett a járványnak.

„Az elmúlt 12 hónapban keményen dolgoztunk azon, hogy ismét vendégül láthassuk a WRC mezőnyét Új-Zélandon. Csalódottak vagyunk, hogy 2020-ban nem rendezhetjük meg ezt a versenyt…” –mondta az Új-Zéland Rally igazgatója, Michael Goldstein.

Az FIA, a WRC promótere, valamint a versenyek szervezői továbbra is szorosan együttműködnek, hogy megvizsgálják a lehetőségeket a 2020-as rally világbajnokság folytatására. A Finn- és az Új-Zéland Rally törlése után elképzelhető, hogy szeptember végén, a Török Rallyval folytatódhat majd a sorozat.

A bajnokság állása három forduló után:
1. Sébastien Ogier   62 pont
2. Elfyn Evans   54
3. Thierry Neuville   42
4. Kalle Rovanperä   40
5. Ott Tänak   38

1. Toyota Gazoo Racing WRT   110 pont
2. Hyundai Shell Mobis WRT    89
3. M-Sport Ford World Rally Team   65

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából