Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Toyota Gazoo Racing 2017 óta legyőzhetetlennek bizonyult Finnországban. A Puuppola-i alakulat úgy tervezi, hogy idén öt Yaris WRC-vel vesznek majd részt a Neste Rally Finland-on.

A Toyota az elmúlt három szezonban uralta a Finn Rallyt. 2017-ben Esapekka Lappi, 2018-ban és 2019-ben pedig Ott Tänak tudott diadalmaskodni a Yaris WRC-vel a Jyväskylä központú viadalon. Idén Sebastien Ogier, Elfyn Evans, Kalle Rovanperä és Takamoto Katsuta mellett Jari-Matti Latvala is lehetőséget kap majd Tommi Mäkinenéktől a bizonyításra.   

A TGR a februári Svéd Rallyn is ezzel a csapatösszeállítással szerepelt. Evans pályafutása második győzelmét ünnepelhette Torsbyban, míg Rovanperä a harmadik, Ogier a negyedik, Katsuta pedig a kilencedik helyen ért célba. Latvala számára nem alakult túl jól a verseny, ugyanis már rögtön az első napon technikai hiba miatt kiesett.

„Nagyszerű, hogy a Finn Rallyn öt autóval fogunk szerepelni. Ez nem csak a szurkolók számára lesz különleges, hanem számunkra is.” –mondta a csapat első embere, Tommi Mäkinen.

A 70. Neste Rally Finland a tervek szerint augusztus 6-9. között kerül megrendezésre.

Fotó: nesterallyfinland.fi

További híreink a rally világából