Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A kétszeres rallyvilágbajnok, Carlos Sainz nyerte a WRC promótere és a Pirelli által meghirdetett közönségszavazást. A spanyol pilóta Sebastien Loeb-öt győzte le a döntőben.

Egy hónap alatt több mint 300.000 rajongó szavazott a pilótákra a wrc.com-on. Az utolsó körbe Carlos Sainz és Sebastien Loeb jutott be. A fináléban meghaladta a 80.000-et a szavazatok száma, és végül Sainz 57,28%-al nyerte meg a versenyt francia riválisával szemben.

„Kimondhatatlanul boldog és büszke vagyok ez után az elismerés után.” –mondta az 58 esztendős pilóta. „Először is nagyon köszönöm azt, hogy bejutottam a döntőbe, majd azt, hogy ott győzelmet arattam Sebastien Loebbel szemben. Nem kell mondanom, hogy mennyire elismerem Loeb-öt, és hogy mennyire megérdemelte volna azt, hogy ő legyen a legnagyobb versenyző. De nem csak ő, hanem az összes világbajnok megérdemelte volna ezt az elismerést. Azonban valakinek nyernie kellett, és ebben az esetben én lettem az első. A rally mindig is az életem része volt. A rallyzás az álmom volt, és ma a rally és az egész rallycsalád mosolyt csalt az arcomra, ami hatalmas elismerés számomra.”

A ’Matador’ 1990-ben és 1992-ben nyerte meg a bajnokságot a Toyota versenyzőjeként. Pályafutása során 196 világbajnoki futamon indult, és 26 győzelmet ünnepelhetett. Első sikerét 1990-ben szerezte az Acropolis Rallyn a Toyota Celica GT-4 volánja mögött. Az évek során volt a Toyota, a Lancia, a Subaru, a Ford, és Citroen versenyzője is. 2004-ben bejelentette, hogy befejezi WRC-s pályafutását, azonban 2005-ben két futamon is helyettesítette François Duval-t. Törökországban a negyedik, Görögországban pedig a harmadik helyen vitte célba a Citroen Xsara WRC-t. A rally vb utána a Dakaron is letette a névjegyét - a Volkswagennel, a Peugeot-val és a Mini-vel is meg tudta nyerni a legendás maratoni viadalt.

„Carlos már eddig is a WRC legendái közé tartozott, köszönhetően a hihetetlen vezetési képességeinek, amit a világ legkeményebb terepein mutatott be. Ez az elismerés megerősíti azt a tiszteletet, amit a rajongóktól és a szakértőktől kap. Ő Carlos király, és mostantól hivatalosan is a WRC királya.” –nyilatkozta a WRC promóterének ügyvezető igazgatója, Oliver Ciesla.


forrás: wrc.com

További híreink a rally világából