Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Törölték a 2020-as rally világbajnokság ötödik futamát, a Vodafone Rally de Portugal-t a koronavírus-járvány következtében.

A Portugál Rallyra eredetileg május 21-24. között került volna sor, azonban a COVID-19 járvány miatt ezt a versenyt is elhalasztották. A Portugál Autóklub (Automóvel Club de Portugal) április 30-án megerősítette, hogy szerették volna egy későbbi időpontban megrendezni a Matosinhos környéki eseményt, azonban idén elmarad a Portugál Rally.

„Az Automóvel Club de Portugal jelentős erőfeszítéseket tett, hogy október végén megrendezésre kerüljön a verseny.” –áll az ACP nyilatkozatában. „A partnereinkkel, a különböző önkormányzatokkal, a hatóságokkal és a támogatóinkkal arra jutottunk, hogy a Vodafone Rally de Portugal biztonságos lebonyolításához szükséges egészségügyi és biztonsági feltételek nem valósíthatóak meg, tekintettel a manapság tapasztalható kiszámíthatatlan helyzetre, valamint a határok és a légtér megnyitásának bizonytalanságára.”

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából