Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Petter Solberg elárulta, azon dolgozik, hogy egy gyári csapat vezetőjeként visszatérjen a rally világbajnokságba.

Solberg 1998-ban debütált a rally vb-n. Pályafutása során 13 futamgyőzelmet ünnepelhetett, 2003-ban pedig elhódította a bajnoki trófeát a Subaru versenyzőjeként. A norvég pilóta a rally mellett a rallycross világbajnokságban is letette a névjegyét; 2014-ben és 2015-ben az RX-bajnoka lett. Solberg 2019-ben a Wales Rallyn egy Volkswagen Polo GTI R5-tel állt rajthoz, ami után szögre akasztotta a bukósisakját. „Mr. Hollywood” most elárulta, hogy két gyártóval is tárgyal, mivel szeretne egy saját csapatot irányítani a WRC-ben.

„Igen, akarok egy csapatot.” –árulta el Solberg az Eurosportnak. „Már régóta tárgyalok két gyártóval is, akikkel korábban már dolgoztam együtt. Saját magam akarom ezt megvalósítani, és csakis a győzelem lesz a célom. A háttérben az embereim készen állnak. Csak meg kell nyomnom a Start gombot és elkezdődik minden.”

Solberg eredetileg 2022-ben szeretett volna csatlakozni a WRC mezőnyéhez, amikor az új műszaki előírások bevezetését tervezték a sorozatban, azonban a koronavírus-járvány miatt változtak a tervei.

„Jelenleg semmi nem történik, így nem tehetünk mást, mint hogy türelmesen várunk. El kell fogadnunk ezt a helyzetet. Nem stresszelem magam azon, hogy 2022-ben, 2023-ban vagy 2024-ben valósíthatjuk meg ezt a projektet. Van egy álmom: Gyári csapatot akarok, és természetesen nyerni akarok!”

Petter Solberg elutasítja azokat a spekulációkat, hogy fia, Oliver automatikusan megkapná az egyik ülést a csapatnál.

„Ez Oliver faladata. Saját magának kell a céljait megvalósítania. Ha valaha is lesz egy csapatom, akkor be kell majd bizonyítania azt, hogy elég jó ahhoz, hogy megkapja az egyik ülést. Nem fog semmilyen előnyben részesülni.” –mondta Solberg.

A 18 esztendős Oliver Solberg az egyik legnagyobb reménység jelenleg a WRC-ben. Idén egy Skoda Fabia R5-tel, illetve a saját VW Polo GTi R5-ösével szerepel a WRC 3-ban.

További híreink a rally világából