Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nasser Al-Attiyah elárulta, hogy tárgyalásokat folytat Tommi Mäkinennel arról, hogy visszatérhessen a WRC mezőnyébe egy Toyota Yaris WRC-vel.

Nasser Al-Attiyah eddig három alkalommal nyerte meg a Dakar-rallyt (2011, 2015, 2019), emellett tizenöt bajnoki címet szerzett a közel-keleti rallybajnokságban (FIA MERC), 2006-ban pedig a PWRC bajnoka lett. A 49 esztendős katari pilóta 2015-ben versenyzett utoljára a rally világbajnokságban, és most elárulta, hogy szívesen visszatérne pár verseny erejéig a sorozatba egy Toyota Yaris WRC-vel.

„Készen állok arra, hogy rajthoz álljak a Safari Rallyn.” –kezdte Nasser Al-Attiyah. „Már beszéltem Tommi Mäkinennel, a Toyota Gazoo Racing vezetőjével is erről az ötletemről. Egy vagy két futamon szeretnék elindulni, és úgy gondolom, hogy a murvás események feküdnének nekem a leginkább. Hiányzik a rally világbajnokság, ezért jó lenne ismét egy WRC volánja mögött szerepelni pár futamon. Készen állok a visszatérésre!”

A koronavírus-járvány miatt a WRC több versenyét is elhalasztották. A rally világbajnokság várhatóan a július 16-19-re tervezett Safari Rallyval folytatódik majd. Kenya legutóbb 2002-ben látta vendégül a WRC mezőnyét.

Fotó: redbull.com

További híreink a rally világából