Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport Lengyelország bemutatta legújabb versenyautóját, a Ford Fiesta Rally4-et. Az EcoBoost erőforrással ellátott autó fejlesztésénél a tapadást, a teljesítményt valamint a sebességet helyezték a középpontba.

A Fiesta Rally4 az első autó, amely megfelel az FIA Rally4-re vonatkozó előírásoknak és már homologizáltattak. A kétkerék-meghajtású kocsi Ford EcoBoost motorjából még többet kihoztak az M-Sport Lengyelország szakemberei, jobb lett az áttétele, javítottak a kezelhetőségén, és agresszívabb megjelenést kapott.

A Fiesta Rally4 a Fiesta R2 agresszívabb változata. - A Fiesta R2 rendkívül sikeres volt 2019-ben mind a nemzetközi, mind a nemzeti bajnokságokban. Az M-Sport Lengyelország egy év alatt 110 darab R2-es Fiestát épített a krakkói bázisán. Az új Fiestában is a díjnyertes 999 cc-s EcoBoost erőforrás dolgozik, amely 210 lóerős, és 315 Nm nyomaték leadására képes 4000-es fordulatszámon. A Fiesta Rally4-nek a legjobb teljesítmény-súly aránya lesz az RC4 osztályban.

Az M-Sport ügyvezető igazgatója, Malcolm Wilson a következőket mondta: „A Ford Fiesta Rally4 lesz az első versenyautónk, amely beleillik az FIA új „rallypiramisába”, és továbbra is elkötelezettek leszünk a jövő csillagai felé. Az M-Sport és a Ford mindig is élen járt abban, hogy támogassuk a fiatal versenyzőket, és hogy folyamatos fejlesztéssel, költséghatékonyak és versenyképesek legyünk a rally minden szintjén.”

A Fiesta Rally4 2020. április 1-jétől lesz megvásárolható, ahogy a Fiesta R2 fejlesztései is ekkortól lesznek elérhetőek.

A Ford Fiesta Rally4 technikai adatairól bővebb információk itt találhatóak.

További híreink a rally világából