Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A 2020-as rally világbajnokság első murvás versenyén, a Mexikó Rallyn összesen 40 páros áll rajthoz. A Toyota és a Hyundai három autóval, míg az M-Sport négy Fiesta WRC-vel indul a közép-amerikai viadalon.

A Toyota Gazoo Racing színeiben Sebastien Ogier, Elfyn Evans, valamint Kalle Rovanperä fog versenyezni, míg a Hyundai Motorsportot Thierry Neuville, Ott Tänak és Dani Sordo fogja képviselni Mexikóban. – Sordonak ez lesz az első futam 2020-ban, ahol beülhet a Hyundai i20 Coupe WRC volánja mögé. Az M-Sport Ford WRT négy autóval áll rajthoz; Esapekka Lappi és Teemu Suninen mellett ismét lehetőséget kap a brit Gus Greensmith, valamint a litván Deividas Jocius.
A mezőnyben ott lesz Ken Block is, aki ezúttal a Ford Escort RS Cosworth-szal vág neki a közel 325 kilométernyi versenytávnak.

A WRC 2-ben Nikolay Gryazin, Ole Christian Veiby, valamint Pontus Tidemand indulnak. A WRC 3-ban kicsit népesebb lesz a mezőny. Ebben a kategóriában tíz páros fog harcolni a győzelemért. Oliver Solberg ezen a futamon visszaül a Volkswagen Polo GTI R5-be. Paulo Nobre, Kajetan Kajetanowicz, Benito Guerra, Ricardo Triviño és Emilio Fernández Skoda Fabiával vág neki a távnak. Gianluca Linari és Radik Shaymiev Ford Fiesta R5-tel, míg Alberto Heller Ford Fiesta R5 MKII-vel nevezett a mexikói futamra. A bolíviai Marco Bulacia Wilkinson és olasz navigátora, Giovanni Benacchini a Tagai Racing Technology által felkészített Citroen C3 R5-tel fognak szerepelni.

A Mexikó Rally nevezési listája itt található.

17. Rally Guanajuato Mexico március 12-15. között kerül megrendezésre León környékén.

További híreink a rally világából