Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Esapekka Lappi egyre magabiztosabban érzi magát a Ford Fiesta WRC volánja mögött, így a rally világbajnokság következő futamán, a Mexikó Rallyn már a dobogót célozza meg.

Az M-Sport Ford WRT finn pilótája a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyt a negyedik helyen zárta, míg Svédországban az ötödik lett. A szezon első murvás versenyén, a Mexikó Rallyn Lappi tovább gyorsulna, és szeretne beférni a Top 3-ba.  

„Elégedett vagyok az eddigi teljesítményünkkel.” –kezdte Lappi. „Svédországban is a pódiumon szerettem volna már végezni, de az nem jött össze, viszont sikerült Thierry Neuville előtt célba érnünk, ami szerintem jó eredménynek számít. Az első két versenyünkön nem voltak komolyabb problémáink, és eddig minden a terveink szerint alakul. Már nagyon várom a murvás mexikói futamot, mivel nagyon jól és magabiztosnak érzem magam.”

Lappi jelenleg az ötödik a bajnokságban, míg csapata, az M-Sport Ford WRT a harmadik helyen tanyázik a konstruktőri tabellán.

A bajnokság állása a Mexikó Rally előtt:
1. Elfyn Evans    42 pont
2. Thierry Neuville   42
3. Sébastien Ogier   37
4. Kalle Rovanperä   30
5. Esapekka Lappi   24

1. Toyota Gazoo Racing WRT   73 pont
2. Hyundai Shell Mobis WRT   63
3. M-Sport Ford World Rally Team   40

A 17. Rally Guanajuato Mexico március 12-15. között kerül megrendezésre León környékén.

Fotó: @MSportLtd

További híreink a rally világából