Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport Ford WRT rekordot döntött a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn, miután Esapekka Lappi a negyedik, Teemu Suninen pedig a nyolcadik helyen ért célba, így a Fordosok zsinórban a 250. világbajnoki futamokon is pontot tudtak szerezni.

Ez a fantasztikus sorozat 18 évvel ezelőtt kezdődött el, amikor Carlos Sainz a harmadik, Colin McRae pedig a negyedik pozícióban zárta a 2002-es Monte-Carlo Rallyt a Ford Focus RS WRC-vel. Ezt követően az M-Sport legalább egyik versenyzője mindig pontszerző helyen tudott végezni. Ehhez az eredményhez 22 pilóta és 28 navigátor járult hozzá. A cumbriai alakulat háromszor nyerte meg a konstruktőri bajnokságot (2006,2007, 2017), míg az egyéni címet két alkalommal (2017 és 2018 Sébastien Ogier – Julien Ingrassia) hódították el. A csapat ez idő alatt 50 futamgyőzelmet ünnepelhetett, emellett 185 dobogós helyet szereztek a Fordos pilóták.

Az M-Sport ügyvezetője igazgatója, Malcolm Wilson a következőket mondta: „Ez egy olyan dolog, amire rendkívül büszke vagyok. Úgy gondolom, hogy ezt a rekordot sokáig nem fogják tudni megdönteni. Az odaadásunk, a részletekre való odafigyelésünk, a sport iránti szenvedélyünk, az elkötelezettségünk mind-mind nagy szerepet játszott abban, hogy ezt a sikert elérjük. Köszönetet szeretnék mondani annak a 22 pilótának és 28 navigátornak, akik hozzájárultak ehhez az eredményhez, és még nagyobb köszönet jár azoknak a szakembereknek, akik valaha is átlépték Dovenby Hall kapuit. Nélkülük nem sikerült volna elérnünk ezt a hihetetlen rekordot.”


Az M-Sport elmúlt 18 évben elért eredményei itt találhatóak.
 
Fotó: M-Sport

További híreink a rally világából