Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A 2003-as rallyvilágbajnok Petter Solberg fia, Oliver a Skoda Motorsport által felkészített Skoda Fabia R5 evo-val fog rajthoz állni a rally világbajnokság soron következő állomásán, a Svéd Rallyn.

A tizennyolc esztendős norvég pilóta január elején tesztelte először a Fabiát, Svédországban pedig már versenykörülmények között fog vele szerepelni a WRC 3-ban. Solberg 2019-ben a legfiatalabb futamgyőztese volt a rally Európa-bajnokságnak, amikor 17 esztendősen megnyerte a Rally Liepāja-t. Oliver tavaly a Wales Rallyn mutatkozott be a rally világbajnokságban, az idei szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn pedig egy Volkswagen Polo GTI R5-tel vett részt.

„A Skoda egy csodálatos múlttal rendelkezik a rallyban.” –kezdte Oliver Solberg. „Már a születésem előtt World Rally Car-okat építettek, a közelmúltban pedig a Fabia R5-tel érnek el sikereket a WRC-ben, illetve különböző nemzeti bajnokságokban. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a Skoda támogatásával versenyezhetek majd a sorozatban. Nemrég jártam Mladá Boleslav-ban a Skoda Motorsport központjában, és lenyűgözött, amit ott láttam. Tudjuk, hogy milyen sikeres autó a Skoda Fabia R5. Hallottam, hogy már 330 darabot értékesítettek belőle világszerte, és elárulhatom, hogy megértem azokat az ügyfeleket, akik ezt a kocsit választják. Nagyszerű versenyautó, aminek nagyon jó az egyensúlya, a tapadása, és a teljesítménye.”

200127 oliver solberg n2

„Néhány futamon még a Polo-val fogunk indulni, mivel idén a lehető legtöbbet szeretnék tanulni a rally világbajnokság versenyein. Mindenki azt mondja, hogy mennyire fontos a rutin – ezt tavaly Walesben én is megtapasztaltam. A rally világbajnokságon sokkal hosszabbak és keményebbek a szakaszok, mint ahol korábban mentünk Aaron-nal (Aaron Johnston). De a nehézségek ellenére ez az év olyan számomra, mint egy álom. Mindig is a WRC-ben akartam versenyezni. Természetesen a világbajnoki cím megszerzése is az álmaim között szerepel, és a Skoda Motorsport támogatásával valóban jó úton vagyok ahhoz, hogy ezt is megvalósíthassam.” –tette hozzá a pilóta.

Fotó: skoda-storyboard.com

További híreink a rally világából