Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport eredetileg Sebastien Loeböt indította volna a Svéd Rallyn, azonban az alzenaui alakulat most bejelentette, hogy Craig Breené lesz a harmadik i20 Coupe WRC.

Az ír pilóta 2019-ben két versenyen is lehetőséget kapott Andrea Adamoéktól a bizonyításra. A Finn Rallyn a hetedik lett, míg Walesben a nyolcadik helyen vitte célba a Hyundai i20 Coupe WRC-t.

„Szeretnénk a legversenyképesebb csapatot összeállítani, ezért úgy döntöttünk, hogy Thierry Neuville-el, Ott Tänakkal és Craig Breennel vágunk neki a szezon második futamának, a Svéd Rallynak.” –kezdte a Hyundai Motorsport vezetője, Andrea Adamo. „Craig 2018-ban a második lett Svédországban, tavaly pedig megmutatta, hogy mire is képes az i20 Coupe WRC volánja mögött a havas pályákon.”

A csapat a napokban tesztelt volna Svédországban, azonban kénytelenek voltak ezt elhalasztani, mivel a térségben jelenleg nagyon enyhe az időjárás és nyoma sincs a hónak. Neuville, Tänak és Breen várhatóan február 5-7. között készülhet majd fel a Svéd Rallyra.

A 68. Rally Sweden február 13-16. között kerül megrendezésre Karlstad környékén.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából