Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Elfyn Evans és Sébastien Ogier hatalmas csatát vív a győzelemért a Monte-Carlo Rallyn. Tizenegy szakaszt követően mindössze 4,9 másodperc választja el a két toyotás versenyzőt.

Szombaton négy gyorsaságit kellett abszolválnia a mezőnynek. Az első szakaszon, a 16,87 kilométeres St-Léger-les-Mélèzes - La Bâtie-Neuve 1-en Thierry Neuville autózta a legjobb időt a Hyundai i20 Coupe WRC-vel. A belga mögött Sébastien Ogier lett a második, míg Elfyn Evans a harmadik időt érte el a Toyota Yaris WRC volánja mögött. A következő pályán, a 20,73 kilométeres La Bréole - Selonnet 1-en kettős Toyota-siker született. Evans 7,6 másodperccel ért célba Ogier előtt, és ezzel a részsikerrel a walesi ismét az élre ugrott az abszolút értékelésben.

A délutáni kör első szakaszát Neuville nyerte meg Ogier és Evans előtt. Az összetettben ekkor a két Toyotás versenyző azonos idővel állt az élen, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokán Neuville tanyázott 11 másodperces hátránnyal. A nap utolsó távján is Neuville bizonyult a legjobbnak. Evans itt hibázott, de így is egy második időt autózott, és ezzel megerősítette a vezető helyét az összetettben Ogier-vel szemben.
A WRC 2-ben Mads Ostberg közel 1 perccel vezet Ole Christia Veiby előtt. A WRC 3-ban Eric Camilli jelentős előnnyel áll az élen. A korzikai pilótának közel másfél perces előnye van Nicolas Ciaminnel szemben.

A László Zoltán – Begala Tamás páros az abszolút 54. helyén zárta a napot a Ford Fiesta R2T19-cel.

A Monte-Carlo Rally állása tizenegy szakaszt követően:
1. E.Evans – S.Martin (Toyota Yaris WRC)   2:28:35.1
2. S.Ogier – J.Ingrassia (Toyota Yaris WRC)   +4.6
3. T.Neuville – Ngilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC)   +6.4
4. S.Loeb – D.Elena (Hyundai i20 Coupe WRC)   +2:24.3
5. E.Lappi – J.Ferm (Ford Fiesta WRC)   +2:38.4
6. K.Rovanperä – J.Halttunen (Toyota Yaris WRC)   +3:27.3
7. T.Katsuta – D.Barritt (Toyota Yaris WRC)   +10:31.1
8. E.Camilli – F.Buresi (Citroen C3 R5)    +11:15.2
9. M.Ostberg – T.Eriksen (Citroen C3 R5)   +12:13.7
10. N.Ciamin – Y.Roche (Citroen C3 R5)   +12:39.5

Vasárnap újabb négy szakasz vár a mezőnyre. A La Bollène-Vésubie - Peïra-Cava 1 reggel 8 óra 17 perckor rajtol el.

Fotó: Toyota Gazoo Racing

További híreink a rally világából