Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Skoda Motorsport szerdán Prágában tartott sajtótájékoztatót, ahol bejelentették, hogy kiszállnak a rally világbajnokságból. A cseh márka a jövőben az ügyfélprogramjára akar összpontosítani.

A Skoda Motorsport az elmúlt években uralta a WRC 2-t, illetve a WRC 2 Pro kategóriát. - Többek között Nasser Al-Attiyah, Esapekka Lappi, Pontus Tidemand, Jan Kopecky, és Kalle Rovanperä is Skoda Fabia R5-tel lett világbajnok. A Mladá Boleslav-i alakulat most bejelentette, hogy gyári szinten nem lesznek jelen 2020-ban a rally vb-n, azonban az ügyfélprogramjukat tovább folytatják a WRC 2-ben.

A Skoda Motorsport eddig több mint 320 darab Skoda Fabia R5-öt értékesített. „Ez egy óriási siker, ami hatalmas felelősséggel is jár.” –árulta el a Skoda Motorsport vezetője, Michal Hrabánek.

Kalle Rovanperä idén megnyerte a WRC 2 Pro értékelést. A fiatal finn 2020-ban már a Toyota Gazoo Racing csapatát erősíti majd. Hrabánek köszönetet mondott a finn pilótának és navigátorának, Jonne Halttunennek, és sok sikert kívánt neki a jövő szezonra.

Christian Strube, a Skoda műszaki fejlesztőjének vezetője a következőket mondta: „A jövőben az ügyfeleinkre akarunk koncentrálni, és továbbra is szeretnénk támogatni a fiatal pilótákat. A gyors és megbízható Skoda Fabia R5 Evo-val bebizonyítottuk, hogy a legmagasabb szinten is képesek vagyunk harcolni a győzelemért a gyorsasági szakaszokon. Sikeres évet zárunk, és motorsport történelmünk 119. évfordulóján ismét a legsikeresebbek közé tartozhatunk.”

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy Jan Kopecky továbbra is gyári támogatással vesz majd rész a Cseh Rally Bajnokságban. Kopecky eddig hétszer nyerte meg hazája bajnokságát, ebből az elmúlt öt alkalommal Fabia R5-tel (2019-ben R5 Evo-val) tudod diadalmaskodni.

Fotó: Skoda Motorsport

További híreink a rally világából