Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport és a Toyota Gazoo Racing is bejelentette már a 2020-as csapatösszeállítását, így csupán egyetlen kérdés maradt a jövő évvel kapcsolatban, hogy ki lesz Teemu Suninen csapattársa az M-Sport Ford WRT-nél.

A cumbriai alakulat listáján jelenleg nyolc pilóta is szerepel, akik szeretnék megkapni az egyetlen kiadó gyári ülést a következő szezonra. A wrc.com összegyűjtötte, hogy kik lehetnek esélyesek a Ford Fiesta WRC ülésére.

Craig Breen: 2011-ben a WRC Academy, 2012-ben pedig az SWRC címet zsebelte be az M-Sport autóival, így a csapatot is jól ismeri. 2016-tól 2018-ig a Citroen Racing színeiben indult, majd idén két futamon, a Finn Rallyn, valamint a Wales Rallyn a Hyundai Motorsport i20 Coupe WRC-jével bizonyíthatott. Legjobb eredményét a 2018-as Svéd Rallyn érte el, ahol a második helyen ért célba a Citroen C3 WRC-vel.

Gus Greensmith: A brit pilóta részt vett a Ford Fiesta R5 MKII fejlesztésében, és idén három futamon is rajthoz állhatott a Fiesta WRC-vel, amikor Elfyn Evanst helyettesítette. Portugáliában és Finnországban sem ért célba, azonban a Német Rallyt a kilencedik helyen teljesítette.

Esapekka Lappi: 2019-ben Sebastien Ogier csapattársaként versenyzett a Citroennél, azonban a versailles-i alakulat távozása után ülés nélkül maradt. Lappi 2017-ben megnyerte a hazai versenyét, a Finn Rallyt a Toyota Yaris WRC volánja mögött, idén pedig Svédországban, és Finnországban is felállhatott a dobogóra.

Jari-Matti Latvala: A finn továbbra is az egyik legnépszerűbb pilóta a WRC-ben. Latvala 2008 és 2012 között már volt az M-Sport versenyzője, és hét futamgyőzelmet is szerzett a kék oválos márkával. Jari-Matti jövője még kérdéses, de elképzelhető, hogy 2020-ban egy Toyota Yaris WRC-vel fog indulni pár futamon.

Kris Meeke: Meeke az M-Sport-nál kezdte a munkákat, de nem a volán mögött, hanem a tervező irodában. Az elmúlt években öt alkalommal ünnepelhetett a dobogó legmagasabb fokán. Legutolsó sikerét 2017-ben a Spanyol Rallyn aratta a Citroen Racing pilótájaként.

Andreas Mikkelsen: A norvég versenyző szintén jól ismeri az M-Sport autóit, ugyanis már 17 évesen egy Ford Focus RS WRC-vel indult a brit bajnokságban. Mikkelsen idén bebizonyította, hogy milyen tempóra képes, ugyanis három alkalommal is a TOP 3-ban végzett a Hyundai i20 Coupe WRC-vel.

Mads Østberg: A norvég 2012-ben pályafutása első győzelmét egy Ford Fiesta RS WRC-vel szerezte meg a Portugál Rallyn. Idén nem jutott neki gyári ülés, így kénytelen volt a WRC 2 Pro-ban indulni egy Citroen C3 R5-tel.

Hayden Paddon: Az új-zélandi vitathatatlanul a WRC legpechesebb pilótája. Idén két futamon is rajthoz állt volna a Fiesta WRC-vel, azonban egyik verseny sem jött össze számára (a Finn Rally előtti teszten összetörte a Fiestát, az Ausztrál Rally pedig elmaradt). Paddon 2016-ban győzelemre vitte a Hyundai i20 WRC-t az Argentin Rallyn.

Az M-Sport igazgatója, Malcolm Wilson a következőket mondta: „Már beszéltem a legtöbb versenyzővel, de jelenleg nem tudok többet mondani. Minden lehetőséget megnézünk a következő évre.”

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából