Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Vége a találgatásoknak: A Toyota Gazoo Racing szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy Sébastien Ogier-vel, Elfyn Evans-szel, valamint Kalle Rovanperäval vág neki a 2020-as idénynek.

A Citroentől távozó Sébastien Ogier korábban már kijelentette, hogy a 2020-as szezon végén visszavonul, így csupán a jövő évre kötött megállapodást Tommi Mäkinen alakulatával, míg Evans és Rovanperä kétéves szerződést írt alá a Toyotával.

„Mindnyája tudjuk, hogy Sébastien mennyire versenyképes, ezért alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk vele és Juliennel (Ingrassia).” –kezdte a Toyota Gazoo Racing első embere, Tommi Mäkinen. „Úgy gondolom, azzal, hogy egy ilyen kaliberű versenyzőpárossal sikerült megállapodnunk, sokat elárul arról, amit ilyen rövid idő alatt elértünk a csapattal.”

„Elfyn egy olyan pilóta, akit már egy ideje figyeltem. Láttuk, hogy szinte minden felületen versenyképes tud lenni, és értékes pontokat képes szállítani. Kalle-t nagyon fiatalon ismertem meg, és számomra mindig is egyértelmű volt, hogy ő egy kivételes tehetség. Sokat kell még tanulnia, de azt hiszem, készen áll erre a feladatra.” –tette hozzá Mäkinen.

Ogier a 2017-es szezon előtt már tárgyalt a Toyotával, de akkor nem sikerült megállapodniuk.
„Már 2016 végén is egyezkedtünk, de akkor nem sikerült megállapodnunk. Nagyon örülök, hogy egy olyan ikonikus márkát képviselhetek majd jövőre, mint a Toyota. Boldog vagyok, hogy a gyermekkori példaképemmel, Tommi Mäkinennel dolgozhatok majd együtt a 2020-as szezonban.” –árulta el Ogier.

Elfyn Evans a következőket mondta: „Tommi versenyzőként is nagyon sikeres volt, és mindig tudja, hogy mit kell tenni ezen a szinten. Már alig várom, hogy elkezdjük a közös munkát, és hogy összebarátkozzak a csapattal a 2020-as szezon rajtja előtt.”

Rovanperä 16 évesen már kipróbálhatta a Yaris WRC-t. A fiatal finn pilóta elárulta, hatalmas megtiszteltetés számára az, hogy honfitársa bizalmat szavazott neki.

„Biztos vagyok benne, hogy egy nagyon izgalmas év előtt állunk. A legnagyobb kihívás számomra az lesz, hogy összebarátkozzak a kocsival, de lesznek olyan versenyek is a naptárban, ahol ezelőtt még nem indultam. Azt hiszem Seb és Elfyn remek csapattársaim lesznek, akiktől sokat tanulhatok majd.” -nyilatkozta Rovanperä.

A 2020-as rally világbajnokság résztvevői:
Toyota Gazoo Racing: Sébastien Ogier, Elfyn Evans, Kalle Rovanperä
Hyundai Motorsport: Thierry Neuville, Ott Tänak, Dani Sordo, Sébastien Loeb
M-Sport Ford WRT: Teemu Suninen, ?

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából