Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Ogier az Autosport magazinnak nyilatkozott arról, hogy miért is hagyta ott a Citroen Racinget, annak ellenére, hogy a 2020-as szezonra érvényes szerződése volt a francia alakulattal.

A Citroen Racing szerdán jelentette be, hogy kiszállnak a WRC-ből, mivel Ogier elhagyta a csapatot. A hatszoros világbajnok elismerte, hogy meglepte a Citroen kommunikációja.

„A kommunikáció nem mindig volt a legerősebb pontja a Citroennek...” –kezdte Ogier az Autosport-nak. „Úgy érzem nagyon tiszteletlenek voltak a sporttársaimmal szemben, amikor azt írták, hogy jelenleg nincs elérhető versenyképes pilóta rajtam kívül a WRC-ben.”

Ogier arról is beszélt, hogy miért hagyta ott idő előtt a versailles-i alakulatot: „A legfőbb oka a döntésemnek az volt, hogy nem tartottam megfelelőnek az autó fejlesztését és az előrehaladás ütemét. Idén is láthattuk, hogy a fejlődés hiánya miatt elmaradtunk a többiektől. Ezt nem csak én állítom, azt hiszem bárki, aki vezette az autót ugyanezt érezte, mint én.”

A francia pilóta elárulta, nem bánta meg, hogy az év elején ismét csatlakozott a Citroenhez, ahol a profi pályafutása is elkezdődött annak idején: „Amikor visszatértem a Citroenhez, tudtam, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de nem féltem ettől a kihívástól. Nem bántam meg, hogy belevágtam ebbe a kalandba, még akkor sem, ha kudarcba fulladt ez az egész.”

Ogier nem volt hajlandó beszélni a 2020-as szezonról, de az Autosport információ szerint hétfőn jelenthetik majd be, hogy a francia pilóta a Toyota Gazoo Racingnél folytatja majd a pályafutását.

Fotó:@sebastien.ogier

További híreink a rally világából