Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Citroen Racing hivatalosan is bejelentette, hogy azonnali hatállyal elhagyják a rally világbajnokságot, miután Sebastien Ogier a 2019-es szezon végén távozott a csapattól.

Bár Sebastien Ogier-nek és Esapekka Lappinak is érvényes szerződése van a Citroennel a 2020-as szezonra, a versailles-i alakulat mégis úgy döntött, hogy befejezik a WRC-s programjukat. A franciák hatszoros világbajnoka, Sebastien Ogier idén tért vissza a Citroenhez, de nem alakult úgy az év számára, ahogy azt tervezte, így idő előtt elhagyta a csapatot.
Ott Tänak Spanyolországban megnyerte a bajnokságot a Toyotával, azonban október végén bejelentette, hogy átigazol a Hyundai-hoz. Ezt követően rögtön szárnyra keltek olyan hírek, hogy Ogier a Toyota Gazoo Racing színeiben folytatja jövőre a pályafutását. Ez idáig azonban sem a pilóta, sem Tommi Mäkinenék nem erősítették meg a megállapodást, de várhatóan hamarosan ez is megtörténik.

A Citroen igazgatója, Linda Jackson a következőket mondta: „A döntésünk, hogy befejezzük a WRC-s programunkat annak a következménye, hogy Sebastien Ogier távozik a Citroen Racingtől. Szerettük volna elkerülni ezt a helyzetet, de Sebastien nélkül nem tudjuk elképzelni a 2020-as szezont. Szeretnék köszönetet mondani a Citroen Racing csapatának a munkájukért. A Citroen szorosan kapcsolódik a rallyhoz, így büszkék vagyunk arra, hogy a WRC történetének egyik legnépszerűbb márkája vagyunk - 102 győzelmet, 9 egyéni és 8 konstruktőri címet szereztünk az elmúlt években.”

A Citroen jövőre az ügyfélprogramjára fog koncentrálni, és tovább fejlesztik majd a C3 R5-öt.

Fotó: wrc.com

További híreink a rally világából