Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az Ausztrál Rally szervezői bejelentették, hogy az új-dél-walesi Coffs Harbour közelében tomboló hatalmas tűzvész miatt elmarad a 28. Kennards Hire Rally Australia.

A verseny igazgatója, Andrew Papadopoulos a következőket mondta: „Az eseményen részt vevők érdekeit és biztonságát figyelembe véve nem lenne helyénvaló, ha megtartanánk a hétvégi Ausztrál Rallyt. Gondolataink az új-dél-walesi emberekkel vannak, különösen azokkal, akik elveszítették szeretteiket, értékeiket, otthonaikat a régió északi részén tomboló tűzvészben. Köszönjük a rally közösségének a támogatást, illetve a megértést.”

A verseny mellett a hétfő esti WRC gálaest is elmarad, amelyet hagyományosan a sydney-i Australian National Maritime Museum-ban rendeztek volna meg.

Ott Tänak Spanyolországban megnyerte a bajnokságot, de a konstruktőri cím sorsa akkor még nem dőlt el. Az Ausztrál Rally törlése után a Hyundai Motorsport lett 2019 legjobb csapata.

Fotó: redbull.com

További híreink a rally világából